Arkadaşlar elimde orjinal peletlerin benzeri olan kutusu olmadığı için adlarını tanımlayamadığım için size sormak istediğim bazı pelletler var.
1: Sol baştan ilk sıradaki Gamo Promagnum yanındaki ise adını bilmediğim kubbe uçlu daha kısa bir pellet. İsabetlilik çok iyi çapaksız Gamo ProHunter ile aynı boyda ve yumuşaklıkta ama ucu yuvarlak değil. Promagnum gibi sivri. Ve bugüne kadar kullandığım uzak mesafede en az düşme yapan pellet.
2: İkinci grubun solundaki Crosman Premier Hollow point. Yanındaki ise yine adını bilmediğim Tarzı benzeyen ancak şeklinden dolayı vurduğu yerde daha fazla açılan dolayısıyla avda kullanmak için birebir diye düşündüğüm bir pellet. Pelletin kafa kısmı halka şeklinde olması yüzünden namluya çok daha iyi oturuyor ve isabetlilik aslına bakarsanız Hollowpoint ten daha iyi.
3: Üçüncü ve tek olan pellet sanırım Crosman Pointed ama daha önce sahip olmadığım için kesin olarak bilmiyorum.
4: Son grupta soldaki pellet Gamo Expander ın çapaksız sahte modeli. Sivri uç yapışık kafa kanatları ( Ben böyle tabir etmek istedim) olan bir pellet. Deliciliği daha fazla olup vurduğu yerde az açılan bir pellet. Expander ismini hak etmiyor kanımca. Sağındaki isimsiz kahraman ise daha küt uçlu bazılarında çapak olan ( Resimdeki en çapaklı olanı),kafa kanatları açık ama vurduğu yere acımanızı gerektiren bir pellet.
Bu pelletlerin açılmasını ;küçükken oynadığımız plastik futbol topları söndüğünde böyle ikiye yarıp kafamıza takardık ya (biz takardık valla) bunlardan 5 tanesini ikiye bölüp iç içe koyup denedim. Yani 10 katlı olup tahminimce et yumuşaklığında bir hedef elde etmeye çalıştım. İlk katı delip geçtikten sonra özellikle sağdaki expander ve sağdaki hollow point benzeri ikinci ve üçücü katlara hemen hemen 1 cm lik delikler açtı. Atışları 25 mt Mod 125 le yapıldı.
Tatil günümde bile sabah saat 6 da kalkıp atış yapmama sebep olan bu merakımı dindirmenizi rica ediyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
[Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/090110/temp/aejxy7jc.jpg]