Arkadaşlar merhaba.malumunuz moderatörü takmadan olmuyor.bizim taktığımız moderatör weıchrauh'dur.süper bi başarısı var.ama bu sesi keserken de bi dez avantajını untmamak gerek.eğer tüfeği sıkı tutmazsak silkeliyor ve de atış istkrarını bozuyor.ben ilk kullanıma başladığımda bundan haberim yoktu.tecrübelerle bu
sonuca vardım.kullanan arkadaşlara bir öneri olsun diye yazdım.saygılar
FX Gladiatör de Moderatör Kullanımı
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
ben moderatör içindeki pulları çıkarttım , sanki şimdi daha stabil atışlar yapıyor. daha öncesinde yaptığım atışlarda pellet çıkış ucundaki pulu delmişti. acaba pullar pellet yönünü bozuyo olabilirmi ?
-
ben moderatör kullanmıyorum. İlk kullandığımda bende sıfır noktasının değiştiğini gördüm, sürekli dürbün ayarlaıyla uğraşmamak adına (bazen kısa silah makbul) uzunca süredir kullanmıyorum.
-
ben moderatör içindeki pulları çıkarttım , sanki şimdi daha stabil atışlar yapıyor. daha öncesinde yaptığım atışlarda pellet çıkış ucundaki pulu delmişti. acaba pullar pellet yönünü bozuyo olabilirmi ?
sayın serdarhavsut aynı sorun bende de oldu.her atışım başka biyere gidiyordu.sonra baktım ki pellet geçerken moderatörün çıkış kapağna değiyordu.hatta birazını da patlaşmıştı.demekki moderatör tam olarak dengeli oturmuyordu.namlunun ucunda dikkat ederseniz oring yuvası var.ben daha önce takmamıştım.sonra taktım çok güzel sıktım.ondan sonra ön kapağın kurşununu güzelce temizledim.şimdilerde arasıra bakıyorum pellet değmeden gidiyor.siz de benim yaptığım gibi oring takabilirsiniz.
-
- Resmi Gönderi
Aynı zamanda O Ring gevşemeyide önleyecektir.
-
Benim kullandığım moderatör aksine isabetliliğe minik bir katkı sağlıyor. Ben bunu gözlemledim.
-
ben moderatör kullanmıyorum. İlk kullandığımda bende sıfır noktasının değiştiğini gördüm, sürekli dürbün ayarlaıyla uğraşmamak adına (bazen kısa silah makbul) uzunca süredir kullanmıyorum.
peki abi sesle nasıl başediyorsun.gerçi sizlerin atış yaptığınız yerde sesle ilgili bi sorun yok.benim tüfek gelince evimizin önündeki portakal bahçemizde sıfırlalayım dedim.yan abartamanda oturan dayım 5. kattan bağırıyor.alihsaaaaan yeter be oğlum içine ettin öğlen uykumuzun diyor.ama dediğim gibi artık moderatörlü kullanıma alıştım.saygılar -
sesle ben başetmiyorum, çevredekiler ediyor dediğiniz gibi biz şehir dışında atış yapıyoruz, silah sesleri birbirine karışıyor zaten. Silah mod ve büyük dürbünle çantasına sığmıyor, bende sök-tak yapmak istemediğimden kullanmıyorum. ancak evde 10m gurupman yaparken takıyorum haliyle
-
Bizim atış yaptığımız yerin 500m uzağında askeri poligon var arada bir g3 gümbürtüleri geliyor. Yani çevre ateşli sesine gayet alışık, havalı sesi ninni gibi geliyordur
-
ben daha önce oring takmıştım ama oda isabeti bozuyor gibi geldi. Şimdi oringsiz olarak kullanıyorum. Bi problem yok gibi gaayet güzel atışlar yapıyor.
-
konuyu bu tarafa taşıdım, hem moderatör hem FX ile ilgili olduğundan.
-
Bende o ring ile deneyeceğim bakalım neler olucak, tam güçte moderatör isabeti bozuyor bu da bu basınçlar için üretilmemiş olmasından sanıyorum. Düşük güçte sorun yaşamamıştım. Ne zaman tam güce alıyorum pelletin havada bıraktığı spiral bir izle gittiğini görüyorum yani stabilitesi çok bozuluyor. (ne göz varmış diyeceksiniz ama görünüyor gerçekten)
-
konuyu bu tarafa taşıdım, hem moderatör hem FX ile ilgili olduğundan.
Ben zaten konuyu buraya yazmıştım.Mustafa bey buradan alıp foruma taşımıştı.demek gene buraya geldi .ama farketmez.meselelerin hallolması önemli. -
- Resmi Gönderi
Forum içine ben aktarmıştım, bu yazıdanda bir takım iftiralar üretmezler herhalde diye ama Erdem farklı düşündü demekki
-
Herkeze merhaba. Benim T-12 için moderatör nerden bulabilirim arkadaşlar?
-
- Resmi Gönderi
Haftaya az miktarda teslim alacağım, burada bilgi veririm.
-
mustafa bey ben gladiatördeki namlu tutucuyu çıkardım.ucunda hala moderatör var.bi de böyle deneyeceğim.moderatörün ağırlığı namluya olumsuz etki yapmaz değil mi?ben gözle görülür bir etki göremedim yani aşağıya doğru çok fazla baskı yapmadı.siz ne dersiniz?
-
- Resmi Gönderi
Aliihsan moderatörün ağırlığına göre değişir, yani namlu tutucu yokken (free flooting) atışlarda moderatör kullanmak isteyen yabancılar karbonfiber moderatör kullanıyor, aşırı hafif yani, ama uzun mesafe süper isabetlilik için moderatör ve namlu tutucuyu kullanmayın.
-
anladım abi uzun mesafe dediğiniz 100 metrelerden daha mı uzun?yani benim mod.100 metrelerde atış istikrarını etkiler mi?ben 100 metrelerde güzel gruplar yapayım yeter bana(6 cm) çok mu fazla şey istedim?
-
- Resmi Gönderi
Aliihsan forumun gurupmanlar bölümünü incelersen Erdemin yaptığı uzun mesafe gurupmanlar var, bir incele istersen, kaç santimlik gurupmanlar yapılabiliyor, susturucu isabetliliği nisbeten bozduğu söylenir, bunun haklı taraflarıda yok değildir, çünkü moderatörlerin iç yapılarınında önemi var burada, 70 - 80 metrelerin üzerinde ben olsam moderatör kullanmam.
-