arkadaşlar tüfekte lazer poınter kullanımı nasıl olur bunu dürbünle bütünleştirirsek
kullanan arkadaşların tavsiyeleri varmı .
varsa satılan alternatif yerler....
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
arkadaşlar tüfekte lazer poınter kullanımı nasıl olur bunu dürbünle bütünleştirirsek
kullanan arkadaşların tavsiyeleri varmı .
varsa satılan alternatif yerler....
dürbün ayarı için değil hedef için kullanmayı düşünüyorum.
nasıl kullanışlımı .
forumda geçmiş tarihe dönük gezdim pek kullanan yok gibi...
Merhaba pardon yanlışmı anladım imzandan sizde bir martini henry mi var ? şayet öyleyse deli gibi görmek isterim
Ben bir zamanlar kullandım ama pek faydasını göremedim. Dürbün gibi belli bir mesafeye sıfırlamak ve ondan sonra da "deneme/yanılma" yöntemi ile diğer mesafelere göre yukarı veya aşağı nişan alarak atış yapmak sözkonusu. Aynı yöntemi zaten dürbünle uyguladığımıza göre neden fazla bir gereç kullanayım dedim ve vazgeçtim. Hatta bir zamanlar satılığa bile çıkarmıştım.
evet dede hediyesi
durumu çok kötüydü topladım.biraz parlattım çalışır durumda ama hiç denemedim çünkü biliyorsunuz .
mermisi yok vede yivli bir tüfek .
Ben bir zamanlar kullandım ama pek faydasını göremedim. Dürbün gibi belli bir mesafeye sıfırlamak ve ondan sonra da "deneme/yanılma" yöntemi ile diğer mesafelere göre yukarı veya aşağı nişan alarak atış yapmak sözkonusu. Aynı yöntemi zaten dürbünle uyguladığımıza göre neden fazla bir gereç kullanayım dedim ve vazgeçtim. Hatta bir zamanlar satılığa bile çıkarmıştım.
Polat abi sizdeki lazer pointer nasıl birşey acaba merak ettim bana güçlü bir lazer pointer lazım,kaç metreye kadar ışık iletebiliyor abi
lazer pointer hakkında bilgisi olan arkadaşlar abiler de bir el atsın bu merakıma fx gladıator ü süslemeye başlıyacağım,
acil
Polat abi sizdeki lazer pointer nasıl birşey acaba merak ettim bana güçlü bir lazer pointer lazım,kaç metreye kadar ışık iletebiliyor abi
lazer pointer hakkında bilgisi olan arkadaşlar abiler de bir el atsın bu merakıma fx gladıator ü süslemeye başlıyacağım,
acil
Şu anda bürodayım ve laser pointer fotoları evdeki bilgisayarımda. Akşam saat 20.30 suları on-line olup siteye koyarım fotoları.
Gayet net kırmızı ışık veriyor ve 50 metre mesafede çok net nokta koyuyordu.
50 metremi bunların daha güçlüleri yokmu acaba en az 300 metrede ışığın konduğu noktayı rahat göreblmem lazım,
şu yeşil lazerlerden alsam nasıl olur acaba
abi zahmet verdim sizede
yeşil lazer 35mW gündüz 100mt. gece 10 km (gündüz 100mt.nin üzerinde)
Selamlar polat abi, dürbünle birlikte kullanılacaksa tabiiki fazladan bir gereç boşa ağırlık yapar ama, dürbünsüz kullanılacaksa ve iyide mesafesi varsa dürbün yaklaşık ort. 500 gram 1 kg da var , laser pointerler hem daha küçük ve şık duruyorlar ağırlıklarını bilmiyorum ama 100 gramı dageçeceğini sanmıyorum.
Şahsi görüşümdür bağlayıcılığı yoktur.
Benim bir zamanlar silahıma taktığım laser pointer'in fotoları aşağıda:
[Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/090310/temp/cmc6ggwx.jpg]
Önden görünüşü
[Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/090310/temp/mzvk9cfa.jpg]
Bu da yandan görünüş...
[Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090310/temp/ijwujopo.jpg]
Ve nihayet bu da üstten görünüş...
Açıkcası bu öyle uzak mesafelere nokta düşürecek cinsten değil. Okuduğum kadarı ile özellikle mW gücü yüksek olan yeşil ışıklı lazerler çok daha uzak mesafelerde etkili imiş.
Yukardaki resimde laser pointer ve yanında küçük fener birlikte yer alıyor. Fener hiçbir işe yaramayan bir nesne. Ancak çok yakın mesafede aydınlatma yapıyor. Ona bakmayın....
gücü yükseldikçe buna paralel olarak kullandığı pil de çok çabuk bitiyor. Yeşil lazer güçlü fakat gün ışığında yine de uzak mesafede seçilemiyor. Gece kullanılırsa tabii çok güzel özellikle yeşil olanları.