CFX Royal yardımınız gerekiyor

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Acaba orayada nokta mı girdim.

Büyük ihtimalle.. =) Bu arada benim yaptığım hesap da doğru değil mi Ülkü abi?

Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22

A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

• Büyük ihtimalle.. =) Bu arada benim yaptığım hesap da doğru değil mi Ülkü abi?

biraz yanlış.
    10 m değerlerin için : inv tan (0.234/10) = 1.3404766 derece
    134 m değerlerin için : inv tan(3.714/134) = 1.5876273 derece

134 metre için 10 metredeki yükseliş yerine 134 metredeki düşüş değerini kullanmak daha doğru. 10 metre ölçümündeki olası hatalar 134 metrede büyük farklar yaratabilir.

• Evet, haklısın. Ben grafik olarak namlu ekseninin nereyi kestiğini görebilmek istedim, o yüzden 10metreye düşürdüm. Peki dürbün yüksekliğini inv tan yöntemine nasıl katarız?

Acaba 134 metreye sıfırlı dürbünün kısa sıfır mesafesini bulsak, ve bu mesafeyi(mesela 5m. diyelim) toplam mesafeden çıkararak açı hesabı yapsak... Yani 134-5=129metre ile hesap yaparak dürbün ekseni ile pellet yolunun kesiştiği yeri sıfır kabul etsek. Sanırım böyle de olmaz ama...

Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22

A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

• Dürbün yüksekliğini, düşme miktarına ilave ederseniz, dürbün 0 ekseninden itibaren düşmeyi bulursunuz. 300 - 400 cm düşmelerde ilave edilecek 5-6 cm neticeyi fazla etkilemez.
    Ancak çok yakına atış yapıyorsanız, açı hesabında dürbün yüksekliği kadar namlu ucu-dürbün mesafeside işin içine girer. 10 metrede silah sıfırlamak için bunca hesaba gerek olduğunu sanmıyorum.
    Zaten bu tür hesaplamalardan veya hazır balistik tablolardan amaç ilk atışların hedef yakınında olmasını sağlamak. Daha sonra, atışlardaki sapmalara göre hassas sıfırlama yapılır.

• Benim dün akşam yaptığım ölçümde 134 metrede yaklaşık 440 cm düşme yapıyordu. Bu 134 ü nasıl bulduğumuda hatırlamıyorum ya ayrı bir durum.
    Ölümcül hatayıda burdan sonra yaptım. Açı hesaplarken 440 cm girdim karşısınada 1340 cm girdim. Halbuki 13400 olmalıydı.
    [Resim Engellendi: http://s8b.directupload.net/images/090212/temp/n4xmekoq.jpg]

13400 olarak aldığımızda İnv Tan (440/13400)= 1,88067... çıkıyor. Hata için tekrar kusura bakmayın arkadaşlar. Saygılar

• geçen sene bende Mustafa abi için bir mekanizma üzerinde çalışıyordum hesaplarım sonucu yeni mekanizma silahın 18 kg kuvvetle kurulabileceğini rapor ettim ,çok sevindik sonradan yapılan konrollerde bir sıfırcık hatalı hesap yaptığım ortaya çıktı yani kurma kolu kuvveti 180 kilocukmuş ;lol;#hims;şrofls;.