Side lever ve Bolt action mekanizmalardan hangisi daha uzun ömürlü ve saglam olur . Pcp lerde hangisi daha saglıklı sorunsuzdur . Bu konuda kullanan arkadaşlarımızın tecrubesine ihtiyacımvar .
Side lever ve Bolt action mekanizmalar
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Side lever kullanmadım; bana sanki bolt action daha kullanışlı gibi geliyor. Belki de daha yaygın olduğundan.
Ancak kullandıkça el alışır bence.
Her iki tipi peşpeşe veya beraber kullanan arkadaşlar daha doğru bir yorum yapacaklardır. -
- Resmi Gönderi
Kaliteli üretilmeleri halinde her ikiside problemsiz kullanılabilir,
Burada asıl seçimi etkileyen kişinin estetik bakış açısıdır, bana göre BoltAction 100 yılın üzerinde kullanılan ve benimsenmiş yapısı ve estetiği ile ve dünyanın ün yapmış bir çok marka ve modellerinde de BoltAction kullanılmış olması genel estetik anlayışının BoltAction dan yana olduğunu gösterir ki benimde tercihim BoltAction dan yanadır, ama öyle arkadan çekmeye bir yan kol ile BoltAction demek bana pek estetik gelmiyor, asıl BoltAction Yandan kollu olandır.Biraz daha açmak gerekirse silahla atış pozisyonunuzu bozmadan silahı kurabilmelisiniz, örneğin benim AirArms S410 E silahımın BoltAction sistemi son derece sıkıntılı, silahla pozisyon aldınız atış yaptınız ikinci atışınızı yapacaksınız, dipçik omuzunuzda silahı kurmaya çalışıyorsunuz, bolt kolu suratınıza dayanmış halde, güç alamıyorsunuz kuramıyorsunuz, çünkü bolt kolu ile yanağınız arasındaki mesafe yetersiz, sırf bu yüzden silahın orijinalliğini bozmak pahasına mevcut bolt yapısını iptal edip, frezede üst gövdenin yan tarafına bolt kanalı açıp bolt kolunu yana ve ileriye aldım, şimdiki hali ile rahatlıkla pozisyon bozmadan silahı çok rahat kurup ikinci üçüncü atışları yapabiliyorum.
-
gerçekten çok şık duruyor böyle tüfekler şeması da böyle birşeymiş
[Resim Engellendi: http://techcenter.davidson.k12.nc.us/Group9/boltactinmechanism.jpg] -
O zaman deneyip kendime en uygununu bulmak en doğrusu olucak. Verdiginiz bilgiler icin cok teşekkür ederim
-
bence side lever daha kullanışlı.tek hareket. boltta 3 hareket.
-
Sağdan,bolt action mekanizma silaha bambaşka bir hava katıyor,bu tartışılmaz.Topuzu kavrıyorsun,ve sürgü hareketini başlatıyorsun şlak-şşrt,şşrt- şluk.4 hareket ama harekette asalet var ve daha gerçekçi.Benim tercihimde bolt action. T12 yi bu yüzden çok seviyorum.
-
ben de sideleveri daha kullanışı kolay buluyorum. kolu çek sonra ileri it.
boltu itmek sideleveri itmekten daha zor geliyor. -
sidelevel daha kullanışlı,bolt ise kolay kullanımı önemsetmeyecek kadar güzel.
-
Ben nedense side-lever da rahat edemedim. Kol, geriye çekerken silahı sağa doğru çekiyor. Geri iterken de sola itiyor. Sanırım side-lever'da uygulanan kuvvet kolunun silah gövdesinden uzakta olmasından kaynaklanıyor bu durum. Bolt-action'da hem hareket miktarı az olduğundan hem de hareket silah gövdesine daha yakın ve silah eksenine paralel olduğundan daha rahat kullanıyorum. T12'nin bolt'u oldukça rahat, S410'nun ise karizmatik(Kar98k takıntısı yine =)). T12'nin bolt hareket mesafesi biraz daha uzun olsaymış çok daha güzel olurmuş. Gerçi kısa haliyle de kullanımı kolaylaştırıyor.