arkadaşlar resimdeki tüfek 759$ iken ülkemize girdiginde 5000$ dolarlara çıkıyor bu tüfekleri yurt dısından getirme gibi bir imkanımız yokmu?
http://www.snakeriverarms.com/product_detail…112&catid=3
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
arkadaşlar resimdeki tüfek 759$ iken ülkemize girdiginde 5000$ dolarlara çıkıyor bu tüfekleri yurt dısından getirme gibi bir imkanımız yokmu?
http://www.snakeriverarms.com/product_detail…112&catid=3
Ateşli yivl silahları yurda ithal etme yetkisi sadece MKE nin tekelinde, yani getirtemezsiniz.
Diplomatik permiyle ya da başka türlü gelebilir mi acaba?
sanırım bu mesaj sıze gereklı cevabı verır gercı adamlara ınatla mesaj atıyorum ama hala cevap vermedı mke dekı amcalar.Bu alttakı mesajıda savunma sanayi mustesarlıgında konu ıle ılgılı kısı gonderdı
Sayın Hüseyin Y....,
6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun ve 01/06/1991 tarih ve 20888 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 91/1779 sayılı Ateşli Silahlar Ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Hakkında Yönetmelik gereğince ithal silahlar ve bunlara ait mermilerin ithal ve satış yetkisi Savunma Sanayii Müsteşarlığı’na aittir. Müsteşarlığımız bu yetki kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetleri bir protokolle Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na yaptırmaktadır. MKE Kurumu dışında gerçek veya tüzel kişilerin ticari amaçlı ithalat yapma yetkisi bulunmamaktadır.
Bilgi edinilmesini rica ederiz.
NOT: 9 Ekim 2003 tarih ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 29. maddesi ve 19 Nisan 2004 tarih ve 2004/7189 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmeliğin 42. maddesine göre, belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde erişilen bilgi ve belgeler, ticari amaçla çoğaltılamaz, kullanılamaz, erişim sağlayan kurum ve kuruluştan izin alınmaksızın yayınlanamaz. Bu madde hükmüne aykırı olarak erişilen bilgi veya belgeleri ticari amaçla çoğaltanlar, kullananlar veya yayınlayanlar hakkında cezai ve hukuki sorumluluğa ilişkin hükümler uygulanır.
Bu arada cok cok cok cok..........................cok yuksek yerlerde saglam tanıdıklarınız varsa bu ulkeye yasal olarak glock ithal eden firma gibi ticari amacla silah getirtebilirsiniz ama dedigim gibi cok cok cok ............................................cok
Fiyatıda MKE belirlemiyormuş
Bu yaban tv piyasa ya çıkınca sadece bizim buradaki dernekten en az 10 kişi yivli aldı
Eski senelerde 2000 euro ya alacağınız silah şimdi oldu 4000 euro
Bu kadar olmaz 1600 de harcı var bunun hadi al
Alsan ne olacak 200 mermi .
her atış artık 5 ytl gelicek 308 için konuşuyorum.İrezillik
teşekkür ederim arkadaşlar bi an heyecanlanmıştım 700 lü fiyatları görünce ama hayallerim suya düştü mke de en ucuzu 6000 küsur
yani şu sonuca vardım yivli tüfek benim neyime..
bulgaristanda boyle silahlarin satisi var ki tr ye gore cok ucuz ama soyledingi gibi yasal yollardan cok ama cok zor yurdumuza sokulmasi aslinda yoksa o kadar guzel yivli tufekler var insan kiyamaz ahsab kisimlarina dokunmaya
Devlet burada çok hatalı davranıyor, halbuki 1.700 TL civarı vergisi var, silahı MKE yada Özel sektör ithalinde gerçek orijinal fiyatları ile satsalar, muazzam vergi gelri sağlarlar.
400 dolara bile yivli tüfek var .22 kalibreden .50 kalibreye çeşit bol.. Ne yazıkki alamıyoruz.1 kilometreden şişe vurmak hayal oldu.
her iki ülkede avcı ruhsatına sahip çifte vatandaşsanız sokma şansınız var aslında
her iki ülkede avcı ruhsatına sahip çifte vatandaşsanız sokma şansınız var aslında
Nasıl olabiliyor bu?
Bizim buralarda çifte vatandaşlığı olan çok kişi var belki birine aldırıp yamak gibi yanında ava gidebiliriz.
Olmaz mı!
Nasıl olabiliyor bu?
Bizim buralarda çifte vatandaşlığı olan çok kişi var belki birine aldırıp yamak gibi yanında ava gidebiliriz.
Olmaz mı!
abi bi kerede ben atayım bee
http://www.snakeriverarms.com/product_detail…152&catid=3
şu sılahın ruhsatı vergılerı filan nekadar
Konunun başlığı biraz eski ama kafama takıldığı için sorayım dedim, yivli silahların ithalatı şu an için imkansız gibi görünüyor. Peki üretilmesi konusunda hukuki engeller var mı? Ülkemizde çok düşük maliyetlerle, hatta belki de havalı tüfek maliyetine .22LR veya .17 HMR tüfekler üretilebilir. En azından buna karşı çıkmıyorlardır umarım. Hem fişek kapasitesi 2 tane ile sınırlandırılsa av yapılmasına bile müsade edilebilir.
Konunun başlığı biraz eski ama kafama takıldığı için sorayım dedim, yivli silahların ithalatı şu an için imkansız gibi görünüyor. Peki üretilmesi konusunda hukuki engeller var mı? Ülkemizde çok düşük maliyetlerle, hatta belki de havalı tüfek maliyetine .22LR veya .17 HMR tüfekler üretilebilir. En azından buna karşı çıkmıyorlardır umarım. Hem fişek kapasitesi 2 tane ile sınırlandırılsa av yapılmasına bile müsade edilebilir.
iyi soru.. +1
Çok daha ucuza üretilebilir ama maalesef MKE nin tekelinde olan bir konu, bu arada dediğiniz silahtan forumda satılıklar kısmında FX Gladatorden daha ucuza var.
Tüfek Ateşli SATILIK 22LR YİVLİ TÜFEK
1130 lirayı versek sorgusuz sualsiz şu silahı alabiliyormuyuz yani
birde safir nasıl bu kadar ucuz oluyor ?
1130 lirayı versek sorgusuz sualsiz şu silahı alabiliyormuyuz yani
birde safir nasıl bu kadar ucuz oluyor ?
safir marka yarı otomatik av tüfeği yani yivsiz ama güzel tüfek tek kusuru kuş türü avlara gelmemesi sırf oyüzden alamıyorum bu tüfeği
Selamlar. O görmüş olduğunuz tüfek m16 benzeri fişek 36 kalibre atardır ve yivsizdir. Sadece domuz avlarında kullanabileceğiniz tek çekirdekli fişek atar. 50 - 60 metre civar etkilidir. Malumunuz yivli tüfek olmadığı için daha uzak menzillerde sapma yapabilir.
Bende imkan olsaydı , bunu almak isterdim..
http://www.snakeriverarms.com/product_detail…155&catid=3