- Resmi Gönderi
Sevgili arkadaşlar,
Hatırlarsanız,geçtiğimiz haftalarda Webley Patriot ile ilgili,olumlu ve olumsuz yorumlar yapmış idim,ve bu görüşlerimi incelediğim silah ise "Skmergen" Şükrü bey'e ait idi.
Şimdi bu silah ile ilgilenen arkadaşlarım,benim bu görüşlerimi,Webley Patriolar böyleymiş şeklinde yorumlamasınlar,bahsi geçen yorumlarım Yalnızca Şükrü bey'in silahına aittir.
Hatırlarsanız,artı ve eksilerini karşılaştırdığımız da bu silah alınması gereken bir silah tablosu çizmiş ve bu doğrultuda "Aron" Cem kardeşim de bir tane Webley Patriot aldı ve silahını kontrol etmem için doğrudan Veli bey den bana göndertti,bu arada bende kendime bir tane satın aldım ve her iki silah bugün elime ulaştı.
Silahları kutusundan çıkarınca önce bir güzellik gördüğümü zannettim,Tetik altın rengi kaplama yapılmış,silahın tetiğine yakından baktığımda bu güzellikten dolayı gülümseyen yüzüm bir anda negatife dönüştü,Hemen silahın kundağını söktüm ve gördüğüm şey karşısın da şoka girdim,
Aynı Hatsanlarda olduğu gibi,bilirsiniz hatsanların tetikleri Hormonlu Gamo kopyasıdır,işte bunlarda yapısı değiştirilip,yeniden tasarlanmış patriot tetiği,ve tam bir rezalet,güzelim ingilizin o tasarım harikası tetik gitmiş yerine altın kaplama göz boyama görüntüsü altında tam bir rezalet,o en çok beğendiğim hassasiyet ayar vidası sanırım lüzumsuz bulunacakki iptal edilmiş,ve çok komik bunun yerine tetik iç yayının stresini azaltıp yükselterek güya sertlik ayarı yapacak bir vida konmuş,ve güzelim tetiğin içine adilmiş.
Bazılarınız diyecektir neden bu kadar sinirli yazıyorsunuz,Bana bir arkadaşım yeni üretilmiş bir Webley Patriot gönderiyor,silahı inceliyorum ve bir takım hatalarına rağmen yorumluyor ve tavsiye ediyorum,sonra forum üyesi arkadaşlarım kardeşlerim benim sözüme itimat ederek bu silah dan satın alıyorlar ve baktıklarında ne görüyorlar ? demezlermi adama "Be Mustafa bey neden yalan yazıyorsunuz ? kaç kuruş menfaatiniz var ? "
Ben böyle bir üretim,böyle bir pazarlama stratejisi görmedim,dahası o güzelim gez sistemini siz atın yerine bilindik,o dandik sağa sola oynayan Hatsan plastik gez'ini takın
Dahası namlu çok güzel demiştim hatırlarsınız,AirArms pellet etekleri biliyorsunuz geniştir buna rağmen pellet namluya değiyor değmiyor, yani bollaşmış arkadaşlar, Gülüyorum Dahası silahlardan birinin kurma kolu pimini yada namluyu sökmediğiniz sürece piston kanalından çıkmaması gerekir, yok öyle bir şey bu silahınki kısa kollu ve isterse kanala girer isterse çıkar,
Bakın tetikdeki hatayı anlatayım,bu yeni tetiği tasarlayan değerli hatsan mühendisi kardeşlerim,patronlarınıza söyleyin ve bir ara gelin size tetiğin çalışma mantığını anlatayım,. . . . Tetik yumuşatmak yayın stresini azaltıp artırılarak yapılmaz,bundaki mantık 18.yüzyılda keşfedildi ve manevela mantığıyla çalışır,direnç noktası oynatılarak tetiğin yumusaklık - hassasiyet ayarı yapılır, kim dedi size yeniden Amerikayı keşfedin diye,elinizde 1 yüzyıllık bir birikimin eseri Webley teknolojisi var,ve siz geliştirdiği teknolojisiyle tüm dünya havalı silah severlerin gözüne girmiş bu teknolojiyi çöpe atıp,kendi tasarımınız bu berbat tetiği silaha takıyorsunuz.. . .
Hiç bir şey yapmayın,çünkü yapamıyorsunuz,bu havalı silah severlere bir iyilik yapmak isterseniz,sadece kopyacılık yapın,geliştirme yapmayın.
Benim Daha önceki yazdığım Webley patriot yazısını okuyupta bu silahdan satın alıp tetiği altın renginde,gezi oynak plastik olan silah sahibi arkadaşlarım dan ÖZÜR DİLERİM .
VE BİR DAHA HİÇ KİMSE BANA HATSANIN ÜRETTİĞİ SİLAHLAR HAKKINDA SORU SORMASIN YANITLAMAYACAĞIM VE BİR DAHA DA HATSANIN ÜRETTİĞİ SİLAHLAR HAKKINDA İNCELEME YAZISI YAZMAYACAĞIM.