Hali hazırda bir akrabamın kullanmakta olduğu kral magnum sabit namlu alttan kurma 4.5 mm. tüfeğin yayını ilk satın alımdan 7 ay sonra değişelim dedik.Yayı değiştikten sonraki ortalama ilk bir kutu pelletlik atış çok iyiydi.30 metre civarında şişeleri kırıyordu rahatlıkla.Ancak iknci kutunun ortalarından itibaren 20 metre ve 30 metre arasında şişeleri sadece devirmeye başladı.Şişeleri kırmıyor.Tüfeği söküp yayı çıkarttığımızda yayın yamuk yumuk bir hal aldığını gördük.Acaba burda sorun ne olabilir?Tüfeğin atışlardaki etkisini ve tahribatı arttırmak için başka neler yapılabilir?Farklı yay önerisi olarak neler tavsiye edersiniz?
Kral Magnum Yay Yamulması Sorunu
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
-
-
tüfeğinizdeki performans sorunu yayın kalitesiz oluşundandır. hatsan yayları ,kral ın yayından hem daha güçlü hem daha dayanıklıdır. mod 60 - mod 55 yayı uyar diye biliyorum. iyi atışlar.
-
Bu bilgi iyi oldu.Bir yay değişimi daha yapınca bakalım nasıl olacak durum.
-
kaliteli yay gerçekten güzel performans sağlıyor.
-
kral magnum a hatsan yayi olmaz,kral in yayin ic capi biraz daha genis,kral in yay tutucusu hatsan yayina ancak yarisi girer zorlama ile yayi ve pistonu yesil gres ile yaglayin,ben bu sekilde ts10 ile 50 metrede sise krabiliyordum g;$itorun k nin yayi da uyar ama tavsiye etmem o yayi
-
kral a hatsan yayı olur. lakin piston çapı genişse epey ses yapar ve tabii ki yay şekil itibariyle bir süre sonra deformasyona uğrar. ama genede 1000-2000 atışta kırılacağını zannetmem . yay ucu ağırlığının da konulmaması pek bir şey değiştirmez . en azından tepmeyi azaltır. greslemeyle kesin çözüm olmaz ,ancak dizelleme olur. bulunabilirlik açısından hatsan yayı önermiştim. kral , cfx in birebir kopyası olduğuna göre ve piston çapları da aynı olduğuna göre en kesin çözüm cfx yayı gibi görünüyor. tabii bulunabilirse...
-
usta kral magnumu sökmeden hatsan yayı almıştım,tüfeği söktüm kral magnum un alimunyum yay tutucusu zorlama ile yarısına kadar girebildi yayın,yay çekici ancak zorlama ile yaya geçti,yay çekicinin zor girmesi pek birşeyi değiştirmez ama yay tutucusu üzerinde yay serbest olmalı,aksi taktırde o yay dan verimli perfonmas alınmaz