Merhaba,
Geçen hafta Yatagundan bir adet HW40 (4.5) satın aldım, yanında denemek için de 3 kutu pellet aldım, bunlar sırasıyla :
Crosman Pointed,
Crosman Wadcutter
FX Diablo Exact
haftasonuna kadar atış yapamadım, haftasonu hem silahı , hem de arkadaşın yeni aldığı fotoğraf makinasını denemek için Sülüklügöl'e gittik. 1 günlük kamp kurduk. Silah ve pelletler hakkındaki izlenimlerim şu şekilde :
Silahın iyi yönleri : silah yaysız, namluyu açıp pelleti yerleştirdikten sonra pistonun içindeki havayı sıkıştırarak güç sağlıyor. Sanırım yaysız olduğu için de geri tepmesi hiç yok. Sıfırlaması gayet düzgün gelmiş, 10 m için ideal sıfırlamışlar. Silahın ele oturuşu, atış zevki çok iyi. Oldukça hassas atış yapıyor. açıkçası 10 m. den grup yapmak çok rahat. Hedefi ıskalamanız mümkün değil. (ben 10m de sigara vuruyordum). Tetik inanılmaz hafif ve rahat. Tetiği ezerken şimdi düşecek diye düşünmüyorsunuz. Nişan alma tertibatı mükemmel. Atış sırasında çok az ses çıkıyor.
Silahın zayıf yönleri ise şu şekilde : belki 4.5 olduğu için, hedefte tahribat yapmıyor. Yani 10 m. den bira, rakı şişesini vursanız dahi şişe her seferinde patlamıyor. Açıkçası sadece 1 tane şişe patladı. Hedefte tahribattan ziyade tutarlı atış yapmasını ben tercih etmiştim, o yüzden bu konuda bir şikayetim yok. Ancak dediğim gibi, almayı düşünen arkadaşlar şişe patlatırım demesinler (4.5 için, 5.5 i bilmiyorum).
Pelletler hakkındaki yorumlarım ise, FX canavar, tahribatı daha iyi ve çok düzgün. Yani her pellet diğerinin klonlanmış hali. Kaliteli ve pahalı. Bu pelletle birkaç şişe kırdım açıkçası
Crosman ların ise FX den kalır yönü yok. yine gruplar çok iyi, tahribat biraz daha az. Arada çok fark olmadığı için bundan sonraki tercihlerim crosman olacaktır.
Pelletler hakkında çok yorum yapamıyorum, çünkü aradaki farkı ben şimdilik hissedemiyorum. Havalı tabancada yeni sayılırım, daha önce diana magnum p5 im vardı, şimdi HW40 var.
Not : Mustafa Beyden ricam, yarışmaya bir de havalı tabanca kategorisi eklensin, ben de yarışayım. Ödül de Röhm Twinmaster veya HW75 olsun, havalı tabanca kullananlar üzülmesin, şeker de yiyebilsinler
Tabanca hakkında soru sormak isteyen olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Birkaç güne kadar da detaylı fotoğraflarını çekip yine bu başlığa ekleyeceğim.
Son bir dipnot : Bu forumda bir arkadaş bu silahın namlusu değişebiliyor, 5.5 de takabilirsin demişti. Bu işlem nasıl yapılıyor ? Namluyu nereden temin edebilirim ? Hadi diyelim namluyu aldım, peki ben kendim takabilir miyim ? 4.5 ile 5.5 arasındaki tek fark namlu mudur ?
Yataguna da ayrıca uygun fiyatı, silahı zamanında yolladığı, çok güzel paketlediği ve yanındaki hediye şapka için teşekkürler.
[Resim Engellendi: https://www.yatagun.com.tr/XD6I3U6D6F5Q3U5W2L1O2U.jpg]
[Resim Engellendi: https://www.yatagun.com.tr/XD3Q0C2L3N1Y9C1E8T7W8C.jpg]