Değerli arkadaşlar,bilgi birikimleriniz karşısında bu konuyu açmak ne kadar doğru bimiyorum ama görüşlerinizi de merak ediyorum.kısaca anlatmak gerekirse havalı tüfeklerimizde kundak ile metal gövde arasına uygulanacak şeffaf silikon muhtemel kundak çatlamalarına,az da olsa sese ve sarsıntıya bir önlem olabilir mi?kundak içinde metal gövdenin temas ettiği yüzeye yaklaşık 2-3 mm yüksekliğinde silikon uygulaması(uygulamadan önce kundağa yapışmayı önlesin diye silikon öncesi bir miktar ince yağ tatbik edilir.yağ tatbiği metal gövdeye de uygulanır) tam kuruma gerçekleşmeden gövde kundağa oturtulur.inşaallah aklımdakini yansıtabilmişimdir.herkese saygılar...
şeffaf silikon kullanmak...
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Benim görüşüm bu işlemin beyhude bir çaba olacağı yönünde. Ayrıca silikon yerine ahşap dolgu macunu kullanırsanız daha sağlam olur. Silikon ahşaba tutmayabilir. Tabi macunu sürüp mekanizmayı yerleştirmeyeceksiniz , mekanizmayı korumanız gerekir. Macunu sürüp üzerinde bir naylon koyup mekanizmayı oturtur kalıbını çıkartırsınız, macun kuruduktan sonra da zımpara yapar mekanizmanızı oturtursunuz.
-
Yine de teşekkür ediyorum,görüşleriniz biz yeni üyeler için önemlidir...
-
silikon gresi bilmiyorum faydası olur mu ama locktite in faydası olabilir
-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
http://www.gunsandhunting.com/Midway_May1.html
http://www.theboxotruth.com/docs/edu75.htm -
- Resmi Gönderi
silikon gresi bilmiyorum faydası olur mu ama locktite in faydası olabilir
Silikon gresten bahsedilmiyor Mahmut, Bildiğimiz sıvı silikon dolgusundan bahsediliyor.
-
Evet ben de Mustafa Serdar Ağabey'in anladığını anlatmak istemiştim.Silikondan,tüfeğin metal-ağır gövdesinin oluşturduğu titreşim ve sarsıntıyı absorbe etmek için yararlanabilir miyiz?
-
ben patriotta, tüfeği kundağa oturtmadan önce kundak içine hareketli parçaların haricindeki yerlere şeffaf silikon sıkarak tüfeği kundağa oturtuyorum. ayrıca tetiği kundağa bağlayan ve kundak yanındaki iki adet vidayı da silikonlayıp yerlerine sıkıyorum. böylece vidalarda gevşeme olmuyor ve tüfeğin tepmesi kundağa daha az zarar veriyor. nede olsa güçlü bir tüfek. bu uygulamayı tetikte ki vidalardan biri kundaktaki yatağını bozmaya başladığı için yapmaya karar vermiştim. hatta vida kundaktan ufak bir parça bile koparmıştı bile. keşke ilk aldığımda yapsaymışım. şu anda hala kullanıyorum bir sorun yok. tüfeği söktüğünüzde silikonların temizlenmesi biraz zahmet çıkarsada çok zor değil istendiğinde temizlenebiliyor.ancak kundağın içine silikon sıkma işini komple iç yüzeyine sıvanması olarak algılamayın. sadece tüfeğin oturduğu kundağın iç köşe ve kenarlarına diş macunu sıkar gibi.
-
Bu projenin adına "Kundak Dampa'sı" adını vermek geldi içmiden
Benim görüşüm ise. silikon maddenin kuruduğu zaman daha titreşimli ve lastik gibi bir yapıya sahip olduğundan titreşimi ve tepmeyi extra artıracağı yönünde.
çünkü kilit noktalar olan metalin gövde ile birleşerek tuttuğu bölümlerdeki silikon bir nevi dampa dediğimiz dürbün ayağındaki gibi yaylanma sağlayabilir ve bu da vidaların gevşek olması gibi bir durumda kundağa daha da kuvvetli bir basınç ile tepme yapabilir. Tabi ince bir konu. Veriler neyi gösterir bilmem ama. Sadece bilimsel olarak aklıma geldi ve böyle bir yorum getirdim. Belki de yanlış bir düşüncedir? Üstadlar ne derler? -
Murat abi verdiğin linklerdeki yöntem sanıyorum cam epoksisi ile kundak ile mekanizma ve namlu arasındaki boşlukları tamamen doldurarak kundağın tüfeği tam olarak sarmasını sağlamak değil mi? Bu durumda tepme arkadaşın istediğinin aksine kundağa daha güçlü iletilecektir.
-
Eblemis, kundağın arasına silikon koymak bir değişiklik yaratmayacaktır, neticede kundak gövdeye vidalar vasıtasıyla bağlı. Eğer cam epoksi ile yapılırsa ki ateşli silahlarda böyle yapılıyor. İsabete de katkısı varmış.
-
Bence de silikonun bir etkisi olmaz. Ha kundak vidaları sökülüp silikon da değil de benzeri esnek ve yapıştırma gücü yüksek bir malzeme ile yapıştırılırsa işe yarayabilir ama.
Bir nevi floating action olur.
-
SİKA'nın bu tür güzel malzemeleri mevcut ama tutacağını sanmam.
Mesela
-
Bede Webley Patriot 1. nesil aldım.Sırf bu gevşeme yada kırılma tarzı arıza olabileceği endişesiyle bir kez bile kurmadım.
Bir pellet bile atmadım.Öncelikle vidalarını alyan başlılar ile değiştirmeyi düşünüyorum ama Lüleburgaz da istediğim vidaları bulamadım.
Şu an beklemedeyim.Ayrıyettende metal ile kundak toplam 4 vida ile birbirine bağlanıyorlar bu da beni kuşkulandırıyor.
Buna bir çare araştırıyorum.
Benim düşüncem de bu konuda sert bir malzeme ile boşlukları doldurulması daha iyi olacağını sanıyorum.
Elastik dolgularda tepki anında esneme olacağından cıvatalarda ve karşılığındaki dişli metallerde dişleri bozacağını düşünüyorum.
Şu an yazarken aklıma şöyle bir şey geldi.
Mermer ve taş yapıştırma malzemeleri var bunlar donduğunda taş gibi oluyor.
Sizce bu tür bir şey kullanmak uygun olur mu? -
- Resmi Gönderi
Selçuk mezara götürmeyeceksin kullan silahını boşluk vs.. işleri sonraki şeyler, benim Patriota yaptıklarım sadece temel temizlik yeniden yaplamak, kurma kolu değişimi ve kundaktaki lüzumsuz renkli verniği silip cevizin soft pastel güzelliğini ortaya çıkarıp tik yağı ile yağlamak oldu.
-
Artı tüm kundak vidalarına loctite 242
-
İşin açıkçası havalar pek müsaade etmiyorda onun için biraz kendimi avutuyorum.
Havalar bir düzelsin kundak bile istemez.
Kaptımı namluyu yallah araziye. -
İşin açıkçası havalar pek müsaade etmiyorda onun için biraz kendimi avutuyorum.
Havalar bir düzelsin kundak bile istemez.
Kaptımı namluyu yallah araziye.Aynen öyle ben mod 135 ile çok attım öyle.
-
Ses , titreşim ve geri tepmeyi azaltmak ancak tel yay yerine gazlı yay kullanarak mümkün.
-
- Resmi Gönderi
-