Bilmiyorumda ben pelet kelimesini kabullenemem "saçma" en iyisi neden derseniz Türkçe. Ne alaka diğerleri Türkçe değil mi derseniz pelet hariç herşeye razıyım. Saygılarımla
"ANKET" Pellet ismine alternatif isim seçmek.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
mermi çekirdeği istiyorum derseniz onlar tek satılmaz bu şekilde oluyor der ve önünüze bir adet tabanca mermisi koyar.
çekirdek istiyorum derseniz de yanlış dükkana girdin galiba genç! kuruyemiş dükkanı yan tarafta der.
-
Geçmiş olsun mustafa abi ton balığı ve yeşil soğanlı sirkeli salatayıda deneyin derim
-İyi günler abi Pelet var mı?
-Gözlüğünle borun var mı yavrum takım olarak daha ucuz
-Nasıl anlamadım
-Kafanada naylon veriyim mi yavrum hani saçın ıslanmasın diye
-Pardon 5,5 mm pelet bu namluya sürülenler varya abi
-Vay aslanım benim vay koçum sen şimdi bunları al 20 lira versen tamam. Hemen köşede bizim büfeden abi pelet lazım namluya sürecem de selamımı söle sana kutu bi meyveli karşık atsın paşam. Lean nasıl hızlı gençliksiniz sizi gidiler
-
merminin kod adı çekirdek bizim buralarda
-
En iyisi saçma olur zaten saçma ile pelet nerdeyse aynı oyları almış 34-35 şimdilik
-
sonuç ne olursa olsun ben yine pellet diyeceğim
-
Kimse fişek dememiş
-
Ben ankette SAÇMA diye oyumu kullanmıştım.
Eğer ayırt etmek gerekiyorsa istenirken Havalı silah saçması diye istenir diyorum.. -
Hala havalı tüfek saçması diyorum
-
''saçma'' seçeneğini işaretleyen arkadaşları gönülden tebrik ediyorum.
anket sonucu ne çıkarsa çıksın ben pellet diyeceğim diyen arkadaşı da esefle kınıyorum.
-
peletle saçma kafa kafaya
-
kımse kusura bakmasın dılım alıstı artık pellete alıstırmadan once değıstırecektınız
-
yada herkes kafasına gore takılsın nasıl
-
yada herkes kafasına gore takılsın nasıl
olmaz o zaman
-
Bilmiyorumda ben pelet kelimesini kabullenemem "saçma" en iyisi neden derseniz Türkçe. Ne alaka diğerleri Türkçe değil mi derseniz pelet hariç herşeye razıyım. Saygılarımla
yanlış anlamayın ama televizyon'a cd'ye ne diyorsunuz siz?
-
Mermi, kurşun yada fişek demiyelimde ne dersek diyelim. Akasi halde havalı tüfek kullanmak için birde ruhsat çıkarmak zorunda kalırız. Ben saçma dedim çünkü bu işi hiç bilmeyenler bile saçma deyince neden bahsettiğimizi anlıyor. İş yerinde pelet deyince bu bir havalı tüfek saçmasıdır diye açıklama yapmak zorunda kalıyorum. İnanın bana bayanlar bile saçma deyince neden bahsettiğimizi anlıyor.
-
40 yıllık havalı tüfek saçmasına mermi diyenler mermiye ne diyecekler acaba
-
mustafa abi bizim saçma dediğimiz şeyi(özellikle büyük çaplı olanları) mermiden farklı görmediği için mermi ya da çekirdek diyor.mermiye de mermi diyecek tabiki.
ayrıca ''saçma''nın çok eskiden beri kullanılması tek başına onu benimsememiz için yeterli sebep olamaz.benim savunduğum nokta ''saçma''nın aklımızdaki kavramı karşılıyor olması.ama eleştirilecek yönleri de var. mesela .50 cal bir şeye saçma yerine havalı tüfek mermisi demek daha doğru olur kanaatindeyim.merminin kompleks(kovan,barut,çekirdek)bir yapısı olmasına rağmen.
-
paylaşımınından dolayı teşekkür ederim hukuk öğrencisi güzel kardeşim bundan sonra mermileri ikiye ayıracağım
1 kovan kapsül barut çekirdek içeren ateşli silahlarda kullanılan mermiler
2 kovan kapsül barut içermeyen havalı tüfeklerle atılan küçüklerine saçma denen ancak büyüklerine saçma kelimesi yakışmadığı için mermi denenler -
tabiki Saçma
-