Selam arkadaşlar,
Bir ara tüfeği söktüğümde aklıma geldi bipod'ı kundak altına monte etmek, daha sonra düşünmeye başladım ilk önce namlu kurma kolunu delmek geldi fikir olarak, çünkü montajı namlu kurma koluna yapmam lazımdı, Mustafa abime sordum eğilir dedi, haklıydı risk vardı çünkü, yay kalın.
Neyse en son kelepçe yapma fikri geldi ve işe giriştim, aşağıda resimlerde verdiğim şekilde yaptım, ama bu idare amaçlı, kundak üzerinde de çalışma yaptım, kundağı zımparalayıp, gerekli düzeltmeleri yapıp, ceviz ağacı boyası ile boyayıp, tik yağı uygulayınca bu yaptığım bipod'ı tutacak demir parçasınıda yeniden imal edip bipod'a tam geçen bir parça yapacağım çünkü bu haliyle oynama yapıyor ve kundağa sürtebiliyor bipod, geçici olarak tel sıkıştırdım araya ve çok güzel oldu, bipod milimetre oynamıyor.
Bence namluya bağlantı yerine böyle bir çözüm çok daha estetik oldu, hem de silaha hiç bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Yaptığım bu parçanın malzemesi kapı kollarının içindeki demir. İspirel ile gerekli düzeltmeleri yaptım, namlu kurma koluna şak diye oturması için yuva açtım, yalnız bipod'ı takacağım uca delik açamadım sanırım matkabın ucu ölmüştü, ben de yine ispirel ile oraya yuva açtım ve öyle hallettim.
Gördüğünüz gibi pek düzgün kesmedim kundağı ama fazla kesik yok yani zımparalama yaparken düzelecek.
Kundak ve bu konu hakkında gelişmeleri burada yayınlayacağım.
HATSAN MOD.135 XRD resim galerisi aşağıda.