HATSAN MOD.135 XRD Bipod Bağlantı Modifiyesi "Nucleex"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Selam arkadaşlar,

Bir ara tüfeği söktüğümde aklıma geldi bipod'ı kundak altına monte etmek, daha sonra düşünmeye başladım ilk önce namlu kurma kolunu delmek geldi fikir olarak, çünkü montajı namlu kurma koluna yapmam lazımdı, Mustafa abime sordum eğilir dedi, haklıydı risk vardı çünkü, yay kalın.

Neyse en son kelepçe yapma fikri geldi ve işe giriştim, aşağıda resimlerde verdiğim şekilde yaptım, ama bu idare amaçlı, kundak üzerinde de çalışma yaptım, kundağı zımparalayıp, gerekli düzeltmeleri yapıp, ceviz ağacı boyası ile boyayıp, tik yağı uygulayınca bu yaptığım bipod'ı tutacak demir parçasınıda yeniden imal edip bipod'a tam geçen bir parça yapacağım çünkü bu haliyle oynama yapıyor ve kundağa sürtebiliyor bipod, geçici olarak tel sıkıştırdım araya ve çok güzel oldu, bipod milimetre oynamıyor.

Bence namluya bağlantı yerine böyle bir çözüm çok daha estetik oldu, hem de silaha hiç bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Yaptığım bu parçanın malzemesi kapı kollarının içindeki demir. :D İspirel ile gerekli düzeltmeleri yaptım, namlu kurma koluna şak diye oturması için yuva açtım, yalnız bipod'ı takacağım uca delik açamadım sanırım matkabın ucu ölmüştü, ben de yine ispirel ile oraya yuva açtım ve öyle hallettim. :D

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Gördüğünüz gibi pek düzgün kesmedim kundağı ama fazla kesik yok yani zımparalama yaparken düzelecek.

Kundak ve bu konu hakkında gelişmeleri burada yayınlayacağım. :)

HATSAN MOD.135 XRD resim galerisi aşağıda. :D

• The content cannot be displayed because it is no longer available.

• Ellerine sağlık.
    Birde kapalı durumda nasıl duruyor? ve kurmada falan zorluk çıkıyormu?

.

AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric

AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot

ankarateam.png

• Çok güzel olmuş, eline sağlık
    Silahın genel görüntüsüne çok yakışmış, benim çok hoşuma gitti.

Zoraki HP01 & Laser Sight
    Hatsan mod.125 Sniper .22 cal.

• Onur valla bravo tebrik ederim
    Süper olmuş aklınla bin yaşa
    Bereket tüfeği birinin kafasına düşürmedin ( hayır odeğil nasıl bir ceza alıdın merak ediyorum silahla ölüm ama farklı bir ölüm :):) )

Bende de Mod 135 varken bu konuda kafa patlattım ama bu aklıma gelmemişti tekrar tebrik ederim bence başarılı bir çalışma olmuş

• Resmi Gönderi

Onur gerçekten tebrik edilesi bir çalışmaya imza atmışın,tek kelime ile fikir harikası bir tasarım çıkmış ortaya, Ve bende bu çalışmayı Forum içi Modifiye linkleri bölüne layık gördüm.

Forum içi Modifiye (Tuning) Linkleri

• Arkadaşlar tebrik ve ilginiz için çok teşekkür ederim. :)

Namluyu kırdığımda hiçbir sorun olmuyor, kırarken hiçbir engel olmuyor, genel yapısı ile çok sağlam oldu böyle, dediğim gibi güzel bir şekilde yeniden imal edeceğim o parçayı, tam bipod'a geçecek şekilde.

Ayrıca bipod ne için? destek almak için, işte ne kadar destek alırsan al yüklen sorun olmuyor çünkü bipod kundağa yaslanıyor direk destek durumda iken(bunu neden yazıyorum, bipod namlu kurma koluna bağlı olduğu için, yani kurma koluna herhangi bir zarar verecek yük binmiyor), kundağıda çizmiyor çünkü bipod'ın yaslanan yerinde lastik var, çizilmeyi önlüyor, hem daha iyi oluyor. :)

Resimleri çekerken rüzgar vardı, Fatih abi dediğin gibi iyiki düşmedi tırstım biraz, tüfeğim gidecek diye, :D en çokta güneş enerjisinin peteğine koyduğumda, çünkü bir diğer resmi asansör dairesinin üstüne çıkıp çektim rüzgar yoğundu bir düşse abovv, :D çizik dolardı.

Mustafa abi ayrıcada teşekkür ederim, link için çok teşekkürler. :)

Şöyle bir resimde vereyim, bipod hiç bir yere değmiyor.

• Len onur 2 demir parçasına 2 vida attın meşhur oldun.Yiyosa kundağın kenarından bir sistem yap :D:D:D

Selam ederim eline sağlık HAKAN ABİN :D

Ayrıca resimler beleş die mi çok çektin :D:D:D:D

• Resmi Gönderi

Hakan sende benim çok uzun zamandır düşündüğüm kundak altı yarığını ahşap ile kapatmayı yap,önce ahşabu silah kapalı iken o yarığa10mm girecek kadar bir ahşabı oraya alıştırıp prova et,sonra bu ahşabı Onurun yaptığı gibi kurma koluna bağla.,Senin linkine de Link bölümümüzde yer vereyim.

• Amca ben daha değişik yani klundağın yan duvarlarını kullanarak bi şey yapmak itiorum.Yani iki taraftan mp5 kundağı gibi açılıp eğilebilen metal ayaklar düşünüorum.Maetal olmayıpda sert fiber ya da aliminyum boruda olur.Ama kundağın yan duvarları kullanılmak kaidesi ile.Bunu togayın gariban hatsanında bir deneyeyim , olumlu sonuç çıkarsa bircfgx royal üzerinde denemeyi düşünüorum amca.
    Selam ederim HAKAN :D

• Resmi Gönderi

O düşündüğün estetik olamaz bu yöntem doğru olan.

• Elinize saglık bipod daha iyi görünüyor o konumda ayrıca fotolar çok iyi moda fotoğrafçısının elinden çıkmış gibi nerdeyse.

• Amca ben daha değişik yani klundağın yan duvarlarını kullanarak bi şey yapmak itiorum.Yani iki taraftan mp5 kundağı gibi açılıp eğilebilen metal ayaklar düşünüorum.Maetal olmayıpda sert fiber ya da aliminyum boruda olur.Ama kundağın yan duvarları kullanılmak kaidesi ile.Bunu togayın gariban hatsanında bir deneyeyim , olumlu sonuç çıkarsa bircfgx royal üzerinde denemeyi düşünüorum amca.
    Selam ederim HAKAN :D

atalarımız "acemi nalbant işi garibanın merkebinde öğrenirmiş" deyişi tam oldu :D
    selam ederim

• Elinize saglık bipod daha iyi görünüyor o konumda ayrıca fotolar çok iyi moda fotoğrafçısının elinden çıkmış gibi nerdeyse.

Teşekkür ederim, :) fotoğrafların yüksek çözünürlüklü olanları var, isteyen olursa yollayabilirim. :) Fotoğraf çekerken elimden geldiğince odak ve ışık ayarlarına dikkat ediyorum, özellikle odak çok önemli bulanık fotoğraflar olmaması ve objenin daha belirgin olması için.