+1 Tutkal eklersen süper bir dolgu yapıştırıcın olur. Sütle karıştırırsan muhallebi olur. Ama hiçbiri non-newtonian gibi keyif vermez. Oranına hiç dikkat etmedim birşey diyemeyeceğim Deniz. Ama yaparken anlarsın.
Kurşun geçirmez jel üretildi
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
abi ben suya karıstırdıkco o cozunuyor karıstırdıkca cozunuyor bıktım bırde karıstırmayım dedım ve dıbe cokup ıslanıyor camur gıbı
-
sanırım çok az su kullanılacak bu karışımda.
-
yaptığı karışıma atış yapan oldunmu ?
-
ondan önce karışımı yapabilen oldu mu?
-
Ben yaptım ama sanırım birşeyi eklemeyi unuttum.Arkadaşlar buğday nişastası ile olmuyor. Mısır nişastası gerekli. Suyu azar azar ilave etmelisiniz. Ederkende yavaşça karıştırın.Hız yapmaya gelmiyor sert oluyor. Yavaşça krem kıvamına gelen kadar karıştırmanız yeterli.
-
geçekten mükemmel buluş
-
abı bılmıyorum ben karıstırdıkcı o su gıbı oldu karıstrdıkca su gıbı oldu en sonunda suyun ustune nısastayı az dokup ıslanmasını bekledım boyle oldu
-
Ölçünüz 1 kap mısır nişastasına 1.5 kap su şeklinde olsun birde öyle deneyin.
-
Pardon arkadaşlar ters yazmışım. Ölçü 1 kap Nişasta, yarım kap su olsun. (0.5 yerine 1.5 yazmışım ) Ben genelde çocuklara deney amaçlı göstermek için 3 bardak nişastaya 1.5 bardak su ölçüsünde koyuyorum.
Temmuz 2008 sayısında Bilim Çocuk dergisinde vardı. Gerçi dergi belli bir oran vermemiş. Oradaki açıklamaya göre nişasta parçacıkları suyun içinde çözünmeden eşit olarak dağılıyor ve bir süspansiyon oluşturuyor. Süspansiyon içindeki nişasta parçacıkları suda asılı kalıyor.
Yapacaklar için 2 uyarım var.
1. Mutlaka Mısır nişastası kullanınız.
2. İşiniz bitince atmak için lavabo vb. yerine çöp kutusunu kullanınız. (Karışım derginin dediğine göre su borularını tıkayabiliyormuş.)Dergiden alıntı:
Nişasta ve suyu karıştırdığınızda, nişasta parçacıkları suda eşit bir şekilde dağılır. Bu karışımı yavaşça hareket ettirdiğinizde, nişasta parçacıkları, aralarında bulunan suyun etkisiyle birbirlerinin üzerinden kayar. Çünkü, parçacıkların birbirlerinin üzerinden kayabilmesi için yeterli süre bulunur. Böylece karışım, sıvı gibi akıcı hale gelir. Oysa karışımı hızla hareket ettirdiğinizde, yani avcunuzda kuvvetlice sıktığınızda nişasta parçacıkları birbirine yapışır ve katı gibi görünür. Çünkü bu sırada, nişasta parçacıklarının birbirlerinin üzerinden kaymalarını sağlayacak süre yoktur.Birde link vereyim bilgi için:
http://www.hammaddeler.com/index.php?opti…&Itemid=165Bu da farklı video linki
http://www.liveleak.com/view?i=5fd_1233703588 -