Havalı Tüfek- Sökme,Yağlama,Bakım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar,
    Ben 15 yaşındayım ve Hatsan Mod. 95 Sas tüfeğim var.Tüfekle yaklaşık 1000 atş yaptım(alalı 1,1.5 ay oldu).Ancak tüfeğin bakımı konusunda bir bilgim yok.Babam 30 yıllık usta avcı,av tüfeklerinden anlıyor ama iş havalı tüfeğe gelince durum karışıyor.Namlu temizliği,Yay yağlanması vs. için bilgilerinize muhtacım...

HATSAN Mod.95 SAS .177 + Tasko 3-9x32

• Bu aradığın bilgiler forumda fazlasıyla mevcut. Biraz araştırırsan herşeyi rahatlıkla halledebilirsin. Hayırlı forumlar

Hobiye ara verdim ;avci;;avci;

• 4.5 mm. için harbi takımı lazım.Satın alırken alüminyum veya pirinç olmasına dikkat ediniz harbi milinin.Onun dışında dış temizlik içinçeşitli bakım yağları mevcut.Yay söküp takması için birşey diyemeyeceğim.

• Bu aradığın bilgiler forumda fazlasıyla mevcut. Biraz araştırırsan herşeyi rahatlıkla halledebilirsin. Hayırlı forumlar

Aradım ama bulamadım.Kendimde sökerim ama tüfek elimde kalırdiye korkuyorum..var demek yerine link vermen daha iyi olurdu. :huh:

4.5 mm. için harbi takımı lazım.Satın alırken alüminyum veya pirinç olmasına dikkat ediniz harbi milinin.Onun dışında dış temizlik içinçeşitli bakım yağları mevcut.Yay söküp takması için birşey diyemeyeceğim.

Harbi alacağım namlu dışında yayı gresleme işlemi için yardım istiyorum..

HATSAN Mod.95 SAS .177 + Tasko 3-9x32

• var demek yerine link vermen daha iyi olurdu.

Bu tek linkten ibaret değil. Bu aradıkların bir çok konunun içinde geçiyor. Her neyse... Yayı yağlama işlemine gelince yeşil gres kullan fakat aşırıya kaçma. Sakın ve sakın gres yağını tetik sistemine kaçırma. Sonra çok kötü sonuçlarla karşılaşabilirsin Allah korusun.

Hobiye ara verdim ;avci;;avci;