sormak itedigim gamo ts-18 5.5 pelletmi yoksa gamo magnum 5.5 uzak mesafede etkili olan ve gidebilen hangisi ? iyi bayramlar
pellet secimi
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Gamo TS18 biraz ağır, tüfeğin gücüne göre TS18 biraz daha iyi olabilir diye tahmin ediyorum, çünkü Gamo Magnum sivri uçlu pellet ve uzun mesafelerde aero dinamik yapısı ile daha başarısız olacaktır tahminimce TS18'e göre.
Ayrıca Gamo TS18 ve Magnum yerine Crosman Benjamin, Diana High Power, Gamo Hunter ve Pro Hunter denenebilir, tüfeği severse Gamo Pro Magnum'da güzel olabilir.
-
Arkadaşlar bu konunun bilimsel açıklaması var. O da Balistik kat sayısı değeridir. Bu değer ne kadar yüksekse, pellet o kadar uzağa gider ve enerjisini daha iyi taşıyabilir.
http://www.straightshooters.com/ourtake/ottest54.html
adresindeki değerleri incelerseniz en iyi balistik ktsayısına sahip pelletin 0.36 ile , "Kodiak" yada Tr'deki satılan adıyla H&N Baracuda yada Diana Rastat HighPower dır. Onu ikinci olarak izleyen 0.26 ile Crosman Primier yada Benjamin domed'tir.
Üstelik bu iki pelletinde gurupları son derece istikrarlı ve iyidir.
-
Arkadaşlar bu konunun bilimsel açıklaması var. O da Balistik kat sayısı değeridir. Bu değer ne kadar yüksekse, pellet o kadar uzağa gider ve enerjisini daha iyi taşıyabilir.http://www.straightshooters.com/ourtake/ottest54.html
adresindeki değerleri incelerseniz en iyi balistik ktsayısına sahip pelletin 0.36 ile , "Kodiak" yada Tr'deki satılan adıyla H&N Baracuda yada Diana Rastat HighPower dır. Onu ikinci olarak izleyen 0.26 ile Crosman Primier yada Benjamin domed'tir.
Üstelik bu iki pelletinde gurupları son derece istikrarlı ve iyidir.
Sanırım Air Arms field 16.0 grain ve .032 balistik katsayısı ile 2. liğe sahip olacaktır. diğerleride rakamsal ifadede bir yanlışlık var sanırım HP:0.036 Benjaminde 0.026 dır.
-
Bendeki (linkteki) tabloda A.Arms olmadığından balistik kat sayı değerini bilmiyorum. 2. olabilir. Bu tabloda A.Arms'ın aynısı olan JSB Exact var ama onunda değerlerini yazmamışlar.,
Balistik kat sayı değerlerine gelince; Tabloda ".026" şeklinde verildiğinden, dikkatsizlik sonucu yanlış yazmışım. 0.026 doğrusu.
Düzelttiğiniz için teşekkür ederim.
-
ben ise gamo hunterı her ikisine tercih ediyorum
enteresan bir şekilde hoşuma gitti bu pelleten beğendiğim 3 ncü pellet
yani Air arms
hn feild target
ve gamo hunter ( kaldıki gamoya nedense ciddi bir gıcığım var) -
22 Caliber Beeman RX-2 ile atılan farklı pelletlerin gurupman fotoları
-
Öncelikle herkese selamlar benim sormak istediğim mod 125 gibi normal ölçekte silahlarda kaç mm pellet daha idealdir?
-
Öncelikle herkese selamlar benim sormak istediğim mod 125 gibi normal ölçekte silahlarda kaç mm pellet daha idealdir?
kesinlikle 5.5 mm -
Hocam çok teşekkürler