merhaba kardeşlerim,arkadaşlarım ve üstadlarım;
dile getireceğim konuyu sitede çok araştırdım fakat tatminkar bir cevaba ulaşamadım(benim cahilliğimden de olabilir).
piyasada bulunan ucuz yollu dürbünler veya hatsanlar ile gönderilen dürbünler ile sıfır ayarı yapmak mümkün değil.her nekadar dampa veya tekli dürbün ayağı,durdurucu vs...kullanılsada kar etmiyor.sıfırlansa dahi (heleki tüfekte çok tepiyorsa) 10-15 atışta bir sıfır ayarı kayıyor.
Dürbün ayağının ve dürbünün kaymadığından %100 emin olduğumuz durumlarda dahi kalitesiz dürbünlerin içindeki mekanizma oynayarak sıfır ayarını bozuyor.
Bu nefret ettirici ve atıcılık hevesinden soğutan durumdan kurtulmak için herkezin bildiği gibi kaliteli bir dürbün almak gerekir.fakat sitemizde çok fazla kullanıcının da sahip olduğu hastanın verdiği veya ucuz yollu dürbünlere birkaç işlem yaparak daha stabil hale getirile bilir mi?
Benim aklıma gelen ;
1-dürbün üzerinde 2mm kalınlığında hassas delikler açılsa.(resimdeki gösterilen yerlere)
http://s10.directupload.net/file/d/1738/3dfcejjz_jpg.htm
2-dürbünün dış tüpü ile lenslerin bulunduğu iç tüpün arasına silikon enjekte edilse.silikon lenslerin önünü kapatmayacağı için görüntüde bir kusur oluşmaz diye düşünüyorum.
3-silikon hemen sertleşmediği için sıfır ayarını yapıp donmaya bırakırız.
4-silikon donduktan sonra ufak bir kayma varsa zaten silikon elastik olduğu için ayar vidaları ile ince bir ayar yapılır.
5-bu sayede dürbün iç mekanizmasının oynamasının önüne geçilmiş olur ve silikon elastik bir materyel olduğu için silahtan gelecek şokları absorbe ederek dürbüne ömür katacağına inanıyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum.
Saygılar.