Geçenlerde yine arkadaşla birlikte atışlar gerçekleştiriyorduk basıc baya düştü ve biz doldurmak için kolları sıvadık başladık pompalamaya pompa basıncı 210 olduğunda durduk tahliyeyi açtı arkadaş yavaşca ama tahliyeden gelen hava birtürlü bitmedi arkadaş neden böyle oldu diyince ben tahliye vanasını az actığını düşünerek biraz daha gevşetim hızlıça boşaltım ardıdan hızlı dolumu tüpten ayırdım ve bir baktık tüpten sııssss diye bir ses geliyor o anki korkumuzu anlatamam sesi duyunca biraz ucaklaştık sebebini düşündük ve ters basıçla açılan tek yönlü çekvalfe bişeyler sıkıştığını ve valfin tam kapanamadığını düşündük ve ben buyuk bir cesaretle tekrar ponpalamaya başladım varsa sıkılşan pislik bunu çıkartamayacağımıza göre mecbren o pisliği tüpe sokmalıydık ve öylede oldu 2. ponpalama işlemi bitiğinde artık tüpümüzden ses gelmiyordu bu bağlamda asıl sormak istediğim şeyi sorayim bu tüpü nasil tamamen boşaltabilirim ve içini açarak temizliyebilirim ?
Böyle olmasının sebebi aslında biraz bizden kaynaklanıyor kumsalda kullandığımız zamanlar oldu tabi örtümüz falan vardı ama rüzgardan uçuşan kumlar geliyor illaki ayrıca tüpün hızlı dolum yerine tıpada yapmadık onuda yapıcaz ve bence pompa daki hızlı aparatın ucunada 1 kılıf yapmalıyız toz ve pislikten uzak tutmak adına.