Hawke sponsorluğunda Chairgun programının Pro versiyonu çıkmış.
CHAIRGUN PRO
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
[Resim Engellendi: http://img375.imageshack.us/img375/8917/99664553.jpg]
Bu da ilginç bir soru olacak ama ben burada ne yapmışım. Biri bana açıklayabilirmi.
-
280m/s hızla BCsi 0,032 ve ağırlığı 1,037g bir pelletin 9metrede sıfırlanması sonucu pelletin 100metreye kadarki mesafelerde düşme-yükselmelerini gösteren grafiği çizdirmiş, ayrıca 9 büyütmede 5km/saat hızla rüzgarlı ortamda mildotun neresine nişan alacağını gösteren artıkıl dökümünü yapmışsın.
-
Tam yapmak istediğim buydu. Demekki becermişim.
Peki bu eğriye göre.Bu sıfırlamaya göre 5 ila 53 metre arasında 5 cm.lik bir hedefe atış yaptığımda her attığımda 5 cm lik herhangi bir yeri vururum. Doğrumudur.
Eğer doğru ise silahı 9 metreye sıfırlayacağım. -
Tam yapmak istediğim buydu. Demekki becermişim.
Peki bu eğriye göre.Bu sıfırlamaya göre 5 ila 53 metre arasında 5 cm.lik bir hedefe atış yaptığımda her attığımda 5 cm lik herhangi bir yeri vururum. Doğrumudur.
Eğer doğru ise silahı 9 metreye sıfırlayacağım.doğrudur, ancak yükseklik-nem vs vs bu mermi yolunda etkili olduğundan arazide doğrulamasını yap bence, birde dürbün ekseni ile namlu ekseni arasındaki yüksekliği doğru girdinmi? 3cm olarak girmişsin.
-
Hemen deneyeyim bakalım yeni programda ne farklar var, yeni Nikko yu sıfırlarken gerekecek chairgun
-
doğrudur, ancak yükseklik-nem vs vs bu mermi yolunda etkili olduğundan arazide doğrulamasını yap bence, birde dürbün ekseni ile namlu ekseni arasındaki yüksekliği doğru girdinmi? 3cm olarak girmişsin.
Yok erdem. Şu an işyerimdeyim. Tahminen yazdım. Artıkılın olduğu yerden namlunun üst kısmına olan uzaklığını mı ölçmem lazım.
Aslında olay şu Kullandığım mermi fx ve artık FX kullanacağız. T12 ile Fx mermi ve 9 x dürbün ile en uygun sıfırlama noktası nedir. Tabi burda 100 metrede 48 cm lik bir düşme görünüyor ama en azından 50 metreye kadar plinking yaparken yukarıdaki sıfırlama noktası aşağı yukarı en iyisidir diyebilirmiyiz. -
sanırım dürbün ekseni ile namlu ekseni arasındaki mesafe bu.
yani sıfır mesafede (yani namlu çıkışında) dürbün artıkılı pelletin vurduğu yerin ne kadar yukarısını görüyor, yani arasındaki kot farkı
aslında artıkıl kelimesi tam ne anlama geliyor tam emin değilim, dürbünde gördüğümüz artı çizginin kesiştiği ve hedefleme yaptığımız nokta mı yoksa yatay ve düşey çizgiler de dahil mi artıkıl tanımlamasına yazarsanız öğrenirim
-
Artı şeklindeki kıl. =)
Artıkıldan kasıt genelde yatay ve dikey çizgilerin tam olarak kesiştiği nokta oluyor ama aynı zamanda o artı şeklindeki yapının tümüne de artıkıl deniyor. -
indirme link i ölümü ne ?
-
-
-
Abi eline sağlık. Ben çalıştıramadım, açılışta hata veriyor neden olabilir?
-
şimdilik bende çalıştıramadım, https://www.airgunturk.com/www.java.com dan bir JRE (ne demekse) indirmek gerekiyormuş, onu da indirdim ama hala çalışmadı..
-
bende önce program açılmaya başlıyor sonra bir pencerede aşağıdaki hatayı veriyor.
java.lang.NumberFormatException: For input string: "5,8"
at sun.misc.FloatingDecimal.readJavaFormatString(Unknown Source)
at java.lang.Double.parseDouble(Unknown Source)
at cg4.ChairGun4.getBFM(ChairGun4.java:7595)
at cg4.ChairGun4.updateMenuItems(ChairGun4.java:5615)
at cg4.ChairGun4.update(ChairGun4.java:6018)
at cg4.ChairGun4.<init>(ChairGun4.java:483)
at cg4.ChairGun4.main(ChairGun4.java:9734)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(Unknown Source)
at com.exe4j.runtime.WinLauncher.main(Unknown Source) -
Bende de aynı hatayı veriyor. Eskisini de silmiştim
Javayı güncellemekle de çözülmedi -
https://www.airgunturk.com/www.hawkeoptics.com'a yeni sürümü koymuşlar.
başlangıçtaki sıkıntılar giderilmiş (ben henüz denemedim). eski versiyonun uninstall edilip silindikten sonra yenisi yüklenince sıkıntı yaşanmıyormuş. -
Çalıştı
-
bende de çalıştı, demek ilk sürümde bir hata vardı. ama bana yenisi bir garip geldi, eskisine alışmıştım belki ondan?
-
Yeni sürümde pellet database listeleme gibi birşey yok, yada bende çalışmıyor.
-