[Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/090426/temp/fihbuldn.jpg]
Resimdeki tüfeğin dipçiğine bantlı elektronik şeyler ne kablolar falan tetikde yok yanlış görmediysem?At44 mü o tüfek?
Ülkü abinin elindeki tüfek
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
- Resmi Gönderi
Resimdeki tüfeğin dipçiğine bantlı elektronik şeyler ne kablolar falan tetikde yok yanlış görmediysem?At44 mü o tüfek?Evet AT44 o tüfek, Üstad Ülkü abinin selenoid çalışması, tüfek Hızlı hakanın, prototip anlamında bugün test atışları yapıldı akşama kadar ve sorunda çıkarmadı, o gördüğünüz elektronik devre 1/6 kadar küçülecek ve kundak içine girecek, tetik var zor görülüyor çünkü mikrosviç halinde şu anda, bu konu ile ilgili Ülkü abi bir başlık açar ve anlatırsa aydınlanılır.
-
AT44 ü selenoidli ve elektronik tetikli yapmak acaba bir tür elektronik regülatör çalışması mı (yani yüksek basınçta güçlü vuran selenoid, düşük başınçta daha güçsüz vurup sabit bir hızla atış yapma şansı olabilir mi?)
-
Tahminimce Ülkü abi'nin amacı da o zaten.
Bu arada sıhhatler olsun Ülkü abi... =) -
Ben hala AT44 e takıldım, piller drozd daki gibi kundakta ön Hatta tarafa tüpün altına bir yuva oyularak yerleştirilebilir.
Hatta kapasitörler ve elektronik de tüpün altına kundağın içine alınamaz mı?
[Resim Engellendi: http://lapetoire.free.fr/public/mod%20epaule/D/drozd.jpg]
Ya da : Dipçiğin içi oyularak piller yerleştirilir, dipçik pedi de kapak olarak kullanılabilir.
-
zaten devre tüpün yanına ön tarafa piller de arka tarafa doğru yerleştirilecek hatta ülkü abinin şovları devam edecek
-
Tahminimce Ülkü abi'nin amacı da o zaten.
Bu arada sıhhatler olsun Ülkü abi... =)bi dakka o resimdeki kişi mustafa serdar bey değilmi
-
Değil ''ihtiyar'' Ülkü Bey.
-
ben ülkü beyi yani resimdeki kişiyi mustafa serdar bey zannediyordum kusura bakmayın
-
http://s10b.directupload.net/images/090427/dgmpncwj.jpg
Mustafa abi bu atış yapan
-
vallahi ben de mustafa bey diye biliyordum .ohalde ben bunca zamandır fx tanıtım videolarındaki Ülkü Bey i Mustafa Bey diye izlemişim.
-
+1000000000000 bende bunca zamandır mustafa bey diye megersem ülkü beyi mustafa serdar bey zannetmişim
-
vallahi ben de mustafa bey diye biliyordum .ohalde ben bunca zamandır fx tanıtım videolarındaki Ülkü Bey i Mustafa Bey diye izlemişim.
+1000000000000 bende bunca zamandır mustafa bey diye megersem ülkü beyi mustafa serdar bey zannetmişim+11111111111
-
PCP ve benzeri silahlarda, valfi açmak için, yay-çekiç sistemi yeine solenoid kulanılması yeni bir şey değil.
İlk olarak ingiliz Stephen Harper tarafından 1980 yılında denenmiş. Harper, geliştidiği sistemi, kendi imalatı Harper Classic Wolf isimli tabancada kullanmış ve 1996 yılında patentini almış. Daha sonra Daystate ile yapılan ortak çalışmalar sonunda, Daystate'in elektronik modelleri ortaya çıkmıştır.
CDT (capacitive discharge technology) olarak adlandırılan sistemin çalışması, batarya voltajının yükseltilerek bir kapasitöre yüklenmesi ve bu depolanan enerjinin, tetige basılması ile solenoid bobinine boşaltılması gibi basamaklardan oluşuyor.
Güç boşalımı esnasında oluşan kuvvetli manyetik alan solenoid nüvesini hızla ileri hareket ettirerek valfe vuruyor. Bu darbenin şiddeti, kapasitör voltaj seviyesi ve deşarj süresi ile değiştirilebiliyor.
Elektronik tetik sistemi sayesinde ideal tetikler tasarlanabiliyor. Yay-çekiç sisteminde yaşanan vibrasyon, çekiç sekmesi gibi sorunlar olmadığı için hava harcaması azalıyor ve atış stabilitesi artıyor.Resimlerde görülen, delikli pertinaks üzerine monte edilmiş bir test çalışmasıdır. Nihai ürün, el kundağı içine gizlenebilecek boyutta olacak. Bataryanın ise dipçik içine yerleştirilmesi düşünülüyor.
CDT hakkında bir yazı :
http://www.airgunsofarizona.com/Daystate%20Mk3…information.pdf -
Merakla çıkacak sonucu bekliyorum.
-
PCP ve benzeri silahlarda, valfi açmak için, yay-çekiç sistemi yeine solenoid kulanılması yeni bir şey değil.
İlk olarak ingiliz Stephen Harper tarafından 1980 yılında denenmiş. Harper, geliştidiği sistemi, kendi imalatı Harper Classic Wolf isimli tabancada kullanmış ve 1996 yılında patentini almış. Daha sonra Daystate ile yapılan ortak çalışmalar sonunda, Daystate'in elektronik modelleri ortaya çıkmıştır.
CDT (capacitive discharge technology) olarak adlandırılan sistemin çalışması, batarya voltajının yükseltilerek bir kapasitöre yüklenmesi ve bu depolanan enerjinin, tetige basılması ile solenoid bobinine boşaltılması gibi basamaklardan oluşuyor.
Güç boşalımı esnasında oluşan kuvvetli manyetik alan solenoid nüvesini hızla ileri hareket ettirerek valfe vuruyor. Bu darbenin şiddeti, kapasitör voltaj seviyesi ve deşarj süresi ile değiştirilebiliyor.
Elektronik tetik sistemi sayesinde ideal tetikler tasarlanabiliyor. Yay-çekiç sisteminde yaşanan vibrasyon, çekiç sekmesi gibi sorunlar olmadığı için hava harcaması azalıyor ve atış stabilitesi artıyor.Resimlerde görülen, delikli pertinaks üzerine monte edilmiş bir test çalışmasıdır. Nihai ürün, el kundağı içine gizlenebilecek boyutta olacak. Bataryanın ise dipçik içine yerleştirilmesi düşünülüyor.
CDT hakkında bir yazı :
http://www.airgunsofarizona.com/Daystate%20Mk3…information.pdfYalnız sistemin tek bir handikapı var... Pili bittiğinde tüfek atış yapmıyor
-
o zaman duracell kullanırız.
-
Yalnız sistemin tek bir handikapı var... Pili bittiğinde tüfek atış yapmıyor
Kadı kızının da kusuru olurmuş.
Kulandığım pil airsoft silahlarda kullanılanlardan. 8.4V 1100 mA. 8.4*1.1*3600 = 33264 jül . Silah her atışta 6 jül harcıyor. %60 verimle çalışsa, tam şarjlı halde 3000 atışı geçer. Daha güçlü bataryalar, yedek batarya veya kalem pil adaptörü de mümkün. -
3000 atısta bır pıl sarj etmek her 40-50 atıstan sonra pompa basına gecmenın yanında hatırlanmıyacak bı ayrıntı bence. ergonomı hıc sorun olmaz oyleyse. elektronık tetıklı bı pcp kullanırsınız ama hıcbı kulfetı olmaz.
-
3000 atısta bır pıl sarj etmek her 40-50 atıstan sonra pompa basına gecmenın yanında hatırlanmıyacak bı ayrıntı bence. ergonomı hıc sorun olmaz oyleyse. elektronık tetıklı bı pcp kullanırsınız ama hıcbı kulfetı olmaz.
hicbir külfeti olmaz derken ?
-