Daha çok estetik gayesiyle dürbünüme sunshade takmak istiyorum.Nereden alınabilir bunlar?Bir de dürbünüm AGS marka.Herhangi bir sunshade buna olurmu objectif çapı aynı olmak kaydıyla.Dürbünün objektifi içinde dişler var sanırım buraya vidalanıyor.Teşekkürler.
sunshade
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
- Resmi Gönderi
Sevgili Himalaya bende bir tane var, ön mercek çapın nedir, oraya vidalanması gerekiyor,
-
40 mm Mustafa bey.
-
- Resmi Gönderi
40 mm Mustafa bey.
Bendeki 56mm sana uygun olsaydı sırf ismini öğrenmek için sana hediye gönderecektim
-
Hah ha.Topsecret o.Posta kutusu kiralardım .Bu arada ilk o siteye baktım zaten ama ordakiler lastik borunun üstüne geçme, hawkelerde de o çap yok ayrıca olsa bile dişler uyar mı?Midway usa da var ama farklı marka gene.Standartsa bunlar ordan alınabilir.Teşekkür ederim ilginize.
-
- Resmi Gönderi
Bence mercek çapına göre dişler standart olmalı.
-
Maalesef rastladığım bir iki markada sadece kendi dürbünlerine uyduğu yazmakta.Şansa kader ve nasılsa ucuz bişeyler deyip Midwayusa dan 4 değişik marka sipariş ettim ama o da uluslararası göndermiyor İngiltere ve İtalya şubeleri dahil .
-
Merhabalar, ben dürbünüm için internette mercek çapına uygun sunshade aradım ancak bulamadım. Sonuçta plastik borudan kendim yaptım, belki siz de benzer bir çözüm bulabilirsiniz. Resmini aşağıdaki linkte görebilirsiniz.
-
Teşekkürler.Benim de aklıma geldi bu tarz bir çözüm ama güneş siperliğinden çok estetik gayeyle düşündüğümden dürbünle renk ve ebat ve materyal uyumunu sağlamak zor(Objektif dış çapıyla aynı olması vs).İlginç bişey koca internette yok gerçektende epey aradım ben de.
-
Opticsbestbuy diye bi sitede nikon marka bi tane buldum.Kredi kartının validationını(bir form doldurmanız isteniyor) ve ön arka fotokopisini istediğinden uzun iş deyip paypalla ödemeyi yaptım fedexle gelecek bakalım.İnşallah uyar.$84.61 tuttu.Gelince haberdar ederim.
-
Bendeki 56mm sana uygun olsaydı sırf ismini öğrenmek için sana hediye gönderecektim
benim dürbünüme (6-24x60 Barska 30mm ) uyar derseniz ücreti mukabilinde talibim:) Selamlar
-
- Resmi Gönderi
Hasan bey 56 mm lik güneşlik senn dürbüne olmaz, ama elimde birde 60mm lik olması lazım bulursam sana ücretsiz gönderirim.
-
Hasan bey 56 mm lik güneşlik senn dürbüne olmaz, ama elimde birde 60mm lik olması lazım bulursam sana ücretsiz gönderirim.
Teşekkür ederim ; İyi çalışmalar.
-
Sunshade nihayet bugün geldi.Ama maalesef ne diş ölçüleri nede çaplar birbirini tutmadı.Ben de vidalı kısmı dişler gidene kadar traşladım.Objektifin içine o şekilde giriyor.Ama sıkı geçme olamadığından silikon benzeri bişeyle tutturmaya çalışıcam.Ne yazıkki ags nin kendi sunshade leri yok ya da ben bulamadım.İki üç marka daha var ama deneme yanılma için nakliyeler çok pahalı bu ara.
-
Sunshade nihayet bugün geldi.Ama maalesef ne diş ölçüleri nede çaplar birbirini tutmadı.Ben de vidalı kısmı dişler gidene kadar traşladım.Objektifin içine o şekilde giriyor.Ama sıkı geçme olamadığından silikon benzeri bişeyle tutturmaya çalışıcam.Ne yazıkki ags nin kendi sunshade leri yok ya da ben bulamadım.İki üç marka daha var ama deneme yanılma için nakliyeler çok pahalı bu ara.
Üzücü bir durum. Silikon kalıcı hasar bırakabilir. İnce çift taraflı bantlar var , onları deneyin bence.Selamlar
-
En güzel çözüm uygun çaplı sert su borusu, hele boyadığınız zaman çok da şık duruyor. Deneme yanılma maliyeti 60 kuruş.
-
En güzel çözüm uygun çaplı sert su borusu, hele boyadığınız zaman çok da şık duruyor. Deneme yanılma maliyeti 60 kuruş.
Dürbüne takıp çıkartırken dürbün boyasına zarar vermez mi? -
Ben önce dürbünün ön merceğine adını tam bilmiyorum ama; kağıt maskeleme bantı gibi bir şey yapıştırdım, sonra sunshade taktım. Sorun olmadı.
-
Kullanılan maskeleme bantının kaliteli olmasına dikkat etmek gerekir.
Çünkü başıma bu şekilde bir başka iş de maskelemede böyle bir olay geldi.
Maskeleme çok güzel oldu,boyada güzel oldu.Ama maskeyi sökerken malzemenin orjinal boyası bantta kaldı.
İşte o anda çıldırdım. -
Kullanılan maskeleme bantının kaliteli olmasına dikkat etmek gerekir.
Çünkü başıma bu şekilde bir başka iş de maskelemede böyle bir olay geldi.
Maskeleme çok güzel oldu,boyada güzel oldu.Ama maskeyi sökerken malzemenin orjinal boyası bantta kaldı.
İşte o anda çıldırdım.Kaliteli bez bantlar var. Bu tip kaliteli bez bantlarla bu tip sorunlar çözülebilir.Selamlar
-