Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Resmi Gönderi

b_idea.gif :him:s

Burada anlatmak istediğim bu dürbün ayarlarını değiştirirken sürekli ilk nişan alınan noktaya atış yapılmasını ve şayet silah mengeneye sabitlenirse insan hatalarından etkilenmeden yapılan kare atış daha sağlıklı gözlemlenebilir, burada silahı mengene ile sabitleyerek yapılan atışlar aynı zamanda namlu kalitesini ölçmek içinde yapılır ( kaç metrede ne kadar dağıtıyor gibi)

• Burada anlatmak istediğim bu dürbün ayarlarını değiştirirken sürekli ilk nişan alınan noktaya atış yapılmasını ve şayet silah mengeneye sabitlenirse insan hatalarından etkilenmeden yapılan kare atış daha sağlıklı gözlemlenebilir

burada silah mengeneyle sabitlenirse o zaman mengenenin hareketli,mengenede sabit olursa o zaman atış yapılan hedefin ilk noktasını(yani nışan aldığımız noktayı), dürbün ayarını değiştirdiğimiz zaman dürbünün artıkıl'ına göre ayarlamamız gerekecek,acaba benmi yanlış anladım yoksa böylemi olması gerekiyor,saygılar

• Resmi Gönderi

burada silah mengeneyle sabitlenirse o zaman mengenenin hareketli,mengenede sabit olursa o zaman atış yapılan hedefin ilk noktasını(yani nışan aldığımız noktayı), dürbün ayarını değiştirdiğimiz zaman dürbünün artıkıl'ına göre ayarlamamız gerekecek,acaba benmi yanlış anladım yoksa böylemi olması gerekiyor,saygılar

Silahı mengeneye bağladınız ve hedefteki sabit bir noktaya nişan aldınız ve ilk atışı yaptınız, sonrasında dürbünü 10 klik sola çevirdiniz ve yine silahı aynı noktaya nişan aldınız ve mengeneyi sabitlediniz şeklinde yani her atışda dürbün ayarını değiştirdikten sonra ilk atış yaptığınız hedefteki noktaya nişan alıp silahı mengeneyle sabitliyoruz, dediğim gibi burada mengeneyi sabitlemek el titremesi vs... den etkilenmemek.

• eğer ki ben yanlış anlamadıysam ilk hedefe nişan alın 2. adımda tareti 10 klik yukarı alın ilk nişan aldığınız noktaya nişan alın 3. adımda 10 klik sola 4. atışta 10 klik aşağı 5. atış 10 klik sağa ve ilk hedefe vurması gerekiyor

• Mengene işi karıştırıyo gibi oluyor tabi.Her seferinde aynı noktaya nişan alıyoruz ama namlu klik sayısına göre başka bi tarafa bakıyor tabi.Bir karenin köşelerini takip edip başlangıç noktasına sağlıklı bir şekilde geliyor mu.Test edilen bu.

• Mengene işi karıştırmaz, sadece yöntemin çalışmasını engeller. =)

Mengene silahı sabit tuttuğu için dürbünün taretlerini ne yaparsanız yapın tüfek aynı noktaya ateş edecektir. Bu da dürbünün taretini değil, tüfeğin namlusunu test etmek için iyi bir yöntem olur. =)
    Mustafa abinin söylediği şekil aslında her klik oynamasından sonra yeniden nişan alıp yeniden mengeneye sabitlemek şeklinde. Yani atıcı faktörünü tamamen ortadan kaldırmak üzerine.

Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22

A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/

• Taret testini bu gün yaptım. Mesafe 13-15 mt. (net ölçmedim) her defasında ikişer atış, yalnız 2-3 klik mesafe yakın olduğundan pek anlaşılır olmadı 22 klik yaptım.
    Silah FX Glad
    Pellet Corssman premier
    Dürbün bsa 8-32x44 1/4 moa

Sanırım benim dürbünüm testi geçti.

[Resim Engellendi: http://s2b.directupload.net/images/090509/vyapva4g.jpg]