gamo 6-24x50 tüfek dürbünü aldım ama yanında kullanma klavuzunun türkçesi yok.ben pek çözeöedim.6-24 yakınlaştırma onu biliyorum gözle bakılan tarafında bi yer var dönüyor ama ne yaptığını bilmiyorum ayrıca 50 mm olan yerde yarda olarak mesafeler var onlar nedir bilenler bana yardım edebilirmi ?
gamo 6-24x50 kullanma klavuzu
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
gözle bakılan yerin önündeki dönen şey yakınlaştırma. çevirdikçe zoom yapıyor. ön tarafındaki kelepçe ise parallax. yani baktığınız mesafeye göre netlik ayarı. ayrıntı için alttaki linke tıklayabilirsiniz.
-
teşekkür ederim o bölümü okuyacam ama galiba anlatamadım ben.dürbünde 3 ayar yeri var.gözle görülen yerde çevirdikçe dışarı doğru çıkan ve sonsuz işareti olan bi yer var bunu bilemiyorum.ortada 6-24 sayıları var o zoom olayı eski dürbünümden dolayı bunu biliyorum.son olarak 50mm olan dürbünün uç kısmında yarda olduğunu düşündüğüm sayılar var çeviriyorum ama bişi değişmiyor.yardım edermisiniz lütfen.....
-
teşekkür ederim o bölümü okuyacam ama galiba anlatamadım ben.dürbünde 3 ayar yeri var.gözle görülen yerde çevirdikçe dışarı doğru çıkan ve sonsuz işareti olan bi yer var bunu bilemiyorum.ortada 6-24 sayıları var o zoom olayı eski dürbünümden dolayı bunu biliyorum.son olarak 50mm olan dürbünün uç kısmında yarda olduğunu düşündüğüm sayılar var çeviriyorum ama bişi değişmiyor.yardım edermisiniz lütfen.....
çevirdikçe dışarı çıkan yeri çevirince , görüntü bulanıklaşıyor mu?
-
görüntü değilde dürbünün içindeki artı bulanıklaşıyor.galiba siz ona artikıl diyorsunuz işte sadece o bulanıklaşıyor...
-
Artıkıl bulanıklaşıyorsa o bilezik diyopter ayarı. Dürbünün göze en yakın bileziğidir. Gözü bozuk olanların artıkılı gözlüksüz net görebilmeleri için konulan bir ayar. Onu en net haline getirip bırakmak yetiyor. Sürekli oynanacak bir ayar değil yani.
En ön kısımdaki bilezik ise paralaks ayarı. Özellikle yüksek yakınlaştırmada o bilezik çevrildiğinde görüntü netliğinin değiştiğini göreceksiniz. Fotoğraf makinalarındaki focus gibi aynen.
-
teşekkür ederim sorularımın cevabını aldım hemen dürbünü inceledim dedikleriniz tamamen uyuyor peki dürbün için görüşünüz nedir önden paratakslı olması iimidir ışıksız olması kötümü ?
dürbüne dampada aldım umarım bundan sonra tüfeğime sık sık ayar yapmak zorunda kalmayacağım... -
6-24 iyi bir büyütme oranı. Gamo dürbünler hiç fena değildi. Paralaks ayarına sahip olması bir avantaj. Ayrıca bence artıkıl aydınlatması gereksiz bir özellik. Hava artıkıl görünmeyecek kadar karardığında zaten hedef de görünmüyor. Hedef görünmedikten sorna artıkılı görmenin bir anlamı da yok zaten.
-
galiba haklısın işik olayı pekte mantıklı değil gibi gece hedefi göremedikten sonra artikılı görmüşsün ne yazar.teşekkürler....
-
Bizzat denemedim fakat artıkıl aydınlatmasının bir de ters bir etkisi olmalı. Aydınlık artıkılın gözü alması ve hedefin iyice kararması durumu. Sonuçta iris aynı bir fotoğraf makinası diyaframı gibi çok ışıkta kapanıp az ışıkta açılan bir mekanikte. Alaca karanlıkta normalde hedefi görebilmek için açılan iris artıkıl aydınlatmasının ışığıyla kapanacak ve hedef görüntüsünün iyice kararmasına sebep olacaktır. Deneyenler hiç buna dikkat etti mi acaba? Yüze tutulan bir fenerin arkasını görememek gibi yani.
-
Artıkıl aydınlatmanın asıl amacı, hedefin görünmeyeceği kadar karanlık ortamda artıkılı aydınlatmak değilde, koyu renkli hedeflerde artıkılın rahat görülebilmesini sağlamak olmasın? (karanlık ve aydınlık ortam farketmeksizin)
-
Bildiğim kadarıyla akşamın geç ve sabahın erken saatlerindeki alaca karanlıkta özellikle avcılara fazladan 15-30dakika av zamanı kazandırmak.
-
burada sayfanın aşağısında red-green artıkıl ile ilgili bir demo var, bana fona göre kullanılması gerekir gibime geliyor. ama şahsi fikrim gereksiz bir özellik olduğu, zoom arttıkça görüntü zaten kararıyor akşam karanlığında özellikle büyük zoom ile hiçbir şey görünmez:
-
merhaba arkadaşlar dürbünü dün bihayli denedim yaklaşık 500 kadar atış yaptım sizlerle gördüklerimi paylaşmak istiyorum.
öncelikle dürbün zoom olayı süper 25 merteden sazlıkların arasındaki kurbağaları seçebiliyorsunuz.ayrıca dübün ayarı yaparken eksrtradan tornavidaya gerek yok kapakları söküp el ile döndürerek ayar yapabiliyorsunuz.beni tek rahatsız eden tarafı paratax.çünkü parataks ayarı dürbünün ön tarafında mesafeye göre ayar pamanız gerektiğinden mutlaka tüfeği bi yere dayamanız veya bipod kullanmanız gerekiyor.hedefi hemen görüp atacağınız bir dürbüb değil.atış yapmadan 1 dakika kadar ayar yapmanı gerekiyor.ayar yaparkende mutlada destek almalısınız.gördüğüm tek kötü tarafı bu.herkese saygılar... -
24 zoomda 15 yarda parallax yapıldığında netlik nasıl oluyo?
-
haa evet güzel bir soru.malesef 24x zoom ile en düşük yarda seviyesi olan 15 yardayla bakıldığında yakın mesafede görüntü bihayli bulanık oluyor.7 metreye 1 dal sigara koyarak atış yaptım görüntü bulanıktı ama seçilmeyecek kadarda değildi.anladığım kadarıyla bu dürbün uzun mesafe dürbünü yakın hedefler için değil...