Havalı silah merakım aldığım kral magnum tüfekle gerçek bir hobiye dönüşeli bir ay oluyor ve şimdiden 2000 pellete yaklaştım bu heves beni iyice sardı sonuçta daha kaliteli,daha güçlü,daha isabetli yeni bir yaylı arayışına girdim. Forumlardaki araştırmalarım sonucu beni ancak bir diana nın mutlu edebileceğini anladım yatagunda modellerin teknik teorik verilerini inceleyerek diana 48 black yada mod 54 siparişi verme aşamasına kadar geldim.
Beni zorlayan iki model arasındaki tercihten ziyade 4.5 mu 5.5 mu olmalı meselesiydi.Şuanki tüfeğim 4.5 luk ve henüz 5.5mm lik bir pellet görmemiş biri olarak fikir edinmek için gidip bir kutu 5.5 pelletde aldım rakamsal değerlerle çok yakın olan iki pellet arasındaki farkın cismi algılarla iki kat olduğunu gördüm
Fazla uzatmayayım buradan her iki çapında avantaj-dezavantaj karşılaştırmalarını yaptığımda yine dengede kaldım 5.5 luğun diğer bütün avantajlarına rağmen hızdan 200-300 fps fedakarlık işime gelmedi.. derken iki cal arasındaki özellikleri optimum yapabilecek 5mm olayına rastladım fakat yeterli bilgiyi edinemedim.Yani 5 mm de özellikle belirttiğim iki diana modeli olmak üzere diana yada benzeri markaların tüfekleri varmı ? varsa nerden nasıl temin edebiliriz özel siparişle yatağun üzerinden getirtmemiz mümkün oluyormu ? bilgi ve yönlendirmeleriniz benim gibi arada kalanlar için çok makbul olacaktır. Bayagıda uzun yazmışım valla öğrenciyken yazmazdık böylee