selcuk amca oncelıkle gecmıs olsun bende 5 tane kendı vurdugum tavsanı kestım bız avcıyız adettendır olu dusse bıle kesılır kan cıkar bı kere opınel cakım ıle keserken bende parmagımı goturuyodum nese tekrar gecmıs olsun.
SİZ SİZ OLUN, BİLMEDİĞİNİZ İŞE BULAŞMAYIN.HANIM SÖZÜ DİNLEYİN.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Geçmiş Olsun
-
Geçmiş olsun, tavşanın ahı tutmuş galiba.
-
Geçmiş olsun Sn. Selçuk... Bundan sonra bir hayvanınızın yeri dar olursa, onu eziyetten kurtarmak (!) için kesmekten ziyade serbest bırakmayı deneyin... Böylece kendi sağlığınızı da korumuş olursunuz hem...
Sevgiler,
-
abi tekrar geçmiş olsun
acil şifalar. -
abi geçmiş olsun.
hem çok güldüm ,hem çok üzüldüm.inşallah bir problem olmadan atlatırsın.bu arada tavşana kaç dikiş atıldı???
-
Hayvan 50x70x70 cm ebadında kafes içinde olmasa bende rahat bırakacaktım ama yeri dar olunca her görüşümde üzülüyordum.
Kurtarayım şu esaretten dedim,olan oldu.(doğaya salsaydınız)
Yapacak bir şey yok.Geçmiş olsun. Acil Şifalar.
-
Selçuk abi,büyük geçmiş olsun.
Yalnız,sana akıl veren klüpteki avcının unuttuğu birşey var.Canlı kıpır kıpır bir tavşanı kesmekle avda vurulmuşu kesmenin arasında büyük fark var.
Şahsen ben 17 yaşımdan beri kurbanımı kendim keserken tavşanlarımı rahmetli babama kestirmiştim. -
Geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim. Sanırım tavşanın ahı tuttu Bu arada, yıllar önce başımdan geçen bir anımı hatırladım.
Biz 14-15 yaşlarındayken evin terasında, üst komşumuzun oğlu tavşan beslemeye başlamıştı. 5-6 ay sonra apartmandan şikayetler yükselmeye başlayınca, Babası tavşanları kesmeye karar verdi ve kesti.. Ama işte o zaman olanlar oldu. Kesilen tavşan hamile çıktı. Karnında 5-6 tane yavru varmış. Tavşanları kesen arkadaşımın babası da çok pişman oldu. O gün Hepimiz hüngür hüngür ağlamıştık. Uzun süre de bu olayı unutmamadık.
-
Çok geçmiş olsun abi. Babamda hayvancılık yaptı. herzaman bir lafı var kendini kesmeden hayvan kesmeyi öğrenemezsin Artık sende kasap sayılırsın abi. Ayrıca abi parmağını kestiğine üzüldüm ama ne yalan söyleyeyim iki doktor ve hanımın karşısında o zor durumda kalıp okadar laf yediğine çok ama çok daha üzüldüm.
-
Büyük geçmiş olsun, benim de bir tavşanım vardı, satan adam bu büyümez, minyatür demişti (minyatür tavşan ne demekse) ama bir süre sonra kocaman oldu evde koltuklara dadanınca ben de aldım onu Atatürk Orman Çiftliği'ne bırakmıştım. Hem o rahat etti hem de ben. Dediğiniz gibi bazen eşlerimizin sözünü de dinlemek gerekiyor ama; yüzde kaçını dinlayeceğiz!!! ne zaman dinleyeceğiz bilemediğimizden başımıza bunlar geliyor.
-
hem sana hem tavşana üzüldüm vallah ben kıyamam o hayvana
Evet bende kıyamazdım. Keşke kesmeyi aklınıza koymasaydınız. Hem tavşan hayatını sürdürürdü hem parmağınız hastanelik olmazdı. Ama olan olmuş
-
bende tavşanın kafasını tutup bıçağı vuramam.
kan beni tutar zaten bakamam aklıma geldikce bir acayip oluyorum
geçmiş olsun bu size ders bizede nasihat oldu....
-
Geçmiş olsun.
-
Geçmiş olsun, tavşanın ahı tutmuş galiba.
Öncelikle teşekkür ederim.
Ama söylediğine katılmıyorum.
Nedenine gelince o benim acemiliğimden kaynaklanan bir hata oldu. -
selcuk amca oncelıkle gecmıs olsun bende 5 tane kendı vurdugum tavsanı kestım bız avcıyız adettendır olu dusse bıle kesılır kan cıkar bı kere opınel cakım ıle keserken bende parmagımı goturuyodum nese tekrar gecmıs olsun.
Teşekkür ederim.
Beş tavşan maşallah diyeyim.
Ama vurulmuş olan bir tavşanın kesilmesi zor olmaz diye düşünüyorum.
Canlısı bayağı zor oluyor da. -
ılk denemeden sonra alısıyorsun gerısı gelıyor zaten de bu 5 ın 2 sı olu ıdı gerısı canlı ıdı zaten ama sakat ıs kaydımı gıdıyor parmak aman her zaman dıkkat edelım.
-
Geçmiş olsun Sn. Selçuk... Bundan sonra bir hayvanınızın yeri dar olursa, onu eziyetten kurtarmak (!) için kesmekten ziyade serbest bırakmayı deneyin... Böylece kendi sağlığınızı da korumuş olursunuz hem...
Sevgiler,
Teşekkür ederim.
Bence doğru olmazdı.
Nedenine gelincede evcil yetişmiş olduğundan, doğadaki ortamda yaşayabileceğini zannetmiyorum.
Karşısına ilk çıkan insan yada hayvana av olurdu. -
Çok geçmiş olsun Selçuk bey.
Aklınızda bulunsun, birdaha tavşan kesmeye kalkışırsanız tavşanı önceden hareketsiz hale getirmelisiniz. bunu da ensesine sertçe, oldukça sertçe vurarak bayıltmalı yada boynu kırmalıdır. canlı olarak kesmeye çalışmak ya sizin kendinize zarar verdiğiniz gibi yapar yada tavşan tırnakları çok uzun ve keskin olduğu için birkaçtane acı verici tırmalamaya maruz kalırsınız. -
abi tekrar geçmiş olsun
acil şifalar.
Deniz tekrar teşekkür ederim. -