Arkadaslar,
Dun hava kacirma sorunu yuzunden gecen hafta aldigim "Evanix Blizzard S-10" marka tufegimi yurticinde bayagi bilinen bir kargo firmasi ile (isim vermek istemiyorum) Izmirdeki Hatsan firmasina gonderdim ve bugun Hatsandaki arkadaslardan "Tufeginizin kundagi kirik miydi?" seklinde bir telefon geldi.
Kargo esnasinda tufegimin kundagi resimde goruldugu uzere ortasindan kirilmis. Hemen kargo firmasini aradim, aldigim yanit cok enteresandi " Kargo firmalari tarafindan (havali tufek filan olmasi onemli degil) her nev'i silah tasinmasi kesinlikle yasakmis, o yuzden hicbir sey yapilamazmis. Tutanak tutmak dahi mumkun degilmis"
Tabi ben olayi buyutunce kargo firmasi istisnai olarak (?!?) zarari tazmin etmeyi kabullendi. Hatsan daki arkadaslar da sagolsunlar bu esnada her konuda buyuk destek verdiler.
Kargo esnasinda insanlik hali, olabilir, kirilabilir, adamin tadi kacsa da ona sozum yok.
Kafama takilan su; eger gercekten kargo firmalarinin bizim bu havali tufekleri tasimalari kanunen yasaksa hepimiz risk altindayiz. Cunku benim tahminim cogumuz tufek alirken, ya da satarken vs. tufeklerimizi bir sekilde kargo firmalari ile gonderiyoruz.
Bu durumda benim basima geldigi gibi bir zarar soz konusu oldugunda " E silah tasimak zaten yasak, hic birsey yapamayiz. Biz de size guvendik sormadik meger tasidigimiz silahmis, sizin yuzunuzden silah tasidigimiz icin zaten suclu duruma dusmus olduk vs." yaklasimi ile karsilasacaksak isimiz is. Ne yapmali? Haklilar mi?
Bu konuyu sizinle paylasmak istedim.
"Bu arada buyuk bir hevesle aldigim tufegimin basina gelmeyen kalmadi hava kacirdi, kundagi kirildi insallah bu kadarla kalir... "