Silahımın yayını geçen yıl bu aralar değiştirmiştim ve silah kendine gelmişti. Geçen gün silahın üzerinde gelen yay tutucusunu (plastik olanı) kısaltıp, yay ucuna uyarladım. Hatta pistonun içine sıkı oturacak şekilde düzenleyip silahı topladım. Kurmak istedim kurulmadı, plastik parça uzun geldi. Plastikparçayı sökmek istedim ama yerine tam oturmuştu. Onun yerine demirden olan yay tutuceuyu kesip silahın kurulmasını sağladım. Bu arada yay bayağı bir kısalmış eski haline gelmişti. Tetiğe bastığımda silahta hemen hemen hiç ses yoktu ve tepme çok çok azalmıştı. Bu işlemi akşam yaptığım için hadi hayırlısı deyip silahı kılıfına koydum. Ertesi gün yaptığım atışlarda gücün çok aşırı düştüğünü gördüm. Silahın sıfırı 15-20 metreye düşmüş. 40 metrede daha önce sıvayı kaldıran duvara resmen sadece iz bıraktı. Remington AM 77 ile 6 pompa aynı mesafede daha güçlü idi.
Şimdi sorunum
Pistonun içine plastik parçayı koymam mı
Demir yay tutucuyu kısaltmak mı ?
Yayın değişmesi gerektiği mi?
Eğer sorun yayda ise diana yayları nasıl 40-50000 atışa kadar dayanır. Ben bu silahta genellikle gamo promagnum ( 19 grain) kullandım. Acaba yayın 1 yılda yaklaşık 5-6000 atışla bu hale gelmesinin sebebi ağır mermi mi.
Silahım ilk geldiğinde güç düşüklüğünün sebebini sormak için yatagunu aradığımda Sanırım Ülkü amcamdı, 14,3 grainin üzerine pek çıkma demişti. Dediğini tutmayıp yanlış mı yaptık.
Geçen gün istediğim fx 5,52 ler yarın öbürgün elime geçer. bu yayla veya bu güçle fxleri boşa sıkmak istemem.
Önerileriniz neler. Yayı mı değiştirmem lazım acaba
Bu arada keçelerde sorun yok.
Selamlar...