Selam arkadaşlar, geçenlerde 4-16x50 Tasko dürbün aldım monteledikten sonra evde 8m de güzelce sıfırladım atış alanına gitmeyi bekleyemedim ilkkez paralaks lı dürbün kullanacağımdan 80m civarı bir bacada grup yaptım yanlız yaklaşık 20 santim sağa çekti sonucta grupta problem yok, neyse dedim belki rüzgardandır gerçi fırtına olaması lazım o mesafede 20cm sapma olaması ıcın Tabi emin olmak için atış alanında atışlar gerçekleştirdim 8m de önce kontrol ettim sıfırlama duruyor 40m ye atış yaptım sağa çekti yine
Eve geldim tekrar bu problemin neyden kaynaklandığını anlamak için bazı denemeler yaptım. Dürbünde zoom ve pralaks ayarı değişincemi sapmma oluyordu acaba diyerek zor bir test gerçekleştirim 8m ye 16x zoom dusuk paralaks ayarı ile atış yaptım problem yok daha sonra 4x zoom ile 100m pralaks ayarıyla bulanıkta olsa yine atışı başardım ve yine tam isabet oldu, kısaca dürün ayarları ile alakalı birşey yok diye düşücüyorum hem 16x hem 100m pralaks denıyemedım hiç bişey gözükmüyor
Sanırım geriye tek bir ihtimal kaldı forumdada okumuştum, dürbün ile tüfek daha dorusu namlu tam olarak aynı hizada değil ise bu olay gerçekleşiyormuş bunada göz kararı bakıyorum sorun yok gibi 1mm den daha fazla bir dengesizliği farkedeceğime inanıyorum o yüzden bundanda eminim bir fikri olan varmı arkadaşlar