Sayın ziyaretçi, hoş geldiniz! Bu sayfanın tüm özelliklerini kullanmak için kayıt olmayı düşünmelisiniz. Eğer önceden kayıtlıysanız, lütfen giriş yapınız.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır.
Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
Arkadaşlar özellikle hw ciler.Bu partide ideal av yani Gamo Baş bayiie gamo hunter 4,5 ve 5,5 , promagnum 4,5 ve 5,5 gelmemiştir.Yani ilinizin çevresindeki bayilerden bence bir an önce stok yapın derim.
Raptor X in "HAVALI TÜFEKTE AMACA GÖRE PELLET SEÇİMİ" yazısını tüm arkadaşların okumasını bir kez daha öneririyorum.
Benim beğendiğim mermi markaları; (Ülkemizde satın alabileceğimiz modeller belli başlı modelleri olsada) Henüz bende tüm bu markaları kullanmış değilim !
Mermileriniz ne kadar çok çeşitli olur ise tüfeğinizin karakteristik yapısını tanımanız o kadar güç olacaktır. Her merminin ağırlığı, balistik katsayısı v.s farklılık göstereceği için vuruş değerleri de değişiklik gösterecektir. Ne kadar çok çeşit mermi kullanırsanız, o oranda kombinasyonu artırmış olursunuz. Bana göre, en güzeli 2 hadi bilemediniz 3 çeşit mermi kullanmaktır. Hava şartlarına göre mermi seçimi ve kullanımı da çok önemli bir husustur. Mermilerin kalitesi 50 mt ve üzeri atışlarda kendilerini göstercektir. Örneğin; 1 YTL boyutundaki bir plastik kapak hedefe, Gamo Ts 18 ile 50 metreden destekli yapılan bir atış sonucu merminin nereye gittiğini dürbünden bile göremez iken Air Arms 16 grn. ile yapılan atışta mermi hedefi bulmuştur!!! Rüzgarlı bir havada ise 112 metreden bir şişeye yapılan atış sonrası Air Arms Air Arms 16 grn. rügardan etkilendiği için hedefi bulamaz iken Diana High Power 21 grn. ile şişeyi kırabilmiştir. (tabikide nişan alırken biraz daha üste doğru atış yapmanız veya dürbününüzün elavator (yukarı-aşağı kısmını) 2-3 klik ayarlamanız gerekecektir) Ben daha çok "Field Target" için tasarlanmış mermileri kullanıyorum.
Not: 1-6 sıradaki mermileri Ülkemizde tüm çeşitleri olmasada bulabilirsiniz.