Hatsan mod 95 vida gevşedi galiba!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • 2 el aldığım mod 95 sasLa ben yaklaşık 400 atış yaptım ve toplamda 1000'inci atışına gelmiştir.

fakat son zamanlada kolay kurulduğunu fark ettim acaba yayı mı zamanını doldurdu dedim. Ama vida da gevşeme var sanırım bi tarafından tornavida ile tutup diğer taraftan sıktım fakat bi noktaya kadar sıkışıyor ve sonra çevirirken tekrar kolay çevrilmeye başlıyor vida acaba yalamamı yapmış çözüm nedir

uzun mesafeye atma imkanı olmadığı için güçte bir değişme fark edemedim.

HATSAN MOD 95 SAS :thumbup:

• sökerim ama malum daha ilk tüfeğim bi sorun çıkmasın? yani içini daha önce hiç görmedim açarım ama toplayabilirmiyim?

• Vidayı söktüm ve galiba kırılmış. yani çektim geldi ve önü pürüzlüydü ve diğer tarafı içinde kaldı bende öbür taraftan söktüm şimdi ne yapmam lazım acaba?

Garantisi devam ediyor arasam söylesem sadece vida yollarlar mı bana?

• dediğiniz vidayı nasıl temin edebilirim yada yaptırdınız mı?

eğer yaptırdıysanız nasıl tarif etmem gerekiyor yapacak kişiye

birde sökerken aklıma takıldı bu vida tek parça olması gerekiyor oraya nasıl takılıyor iki ucununda başları delikten büyük yani o şekilde oraya nasıl taktınız?

• Vidayı sanayiden aldım ölçüleri;
    toplam uzunluğu: 4.5 cm
    diş uzunluğu:4 cm
    diş kalınlığı:6mm
    Bu vida civatacılarda hazır var 10-15 kuruşa alabilirsiniz.
    Evet vida tek parça, içerde kalan parçayı çıkardığınızda boydan boya boş. Oraya bunu takın, vidanın çıkan ucunada somun gibi olan parçayı takın. Araya biraz locktite sürerseniz iyi olur.

• elimde bu parçayla gidersem herhalde verirler ama ben yine yerleştirmeyi anlamadım

eğer bu vida kırılmamış olsaydı onu ordan nasıl çıkartırdım? iki tarafınında başı delikten geniş yani içinden geçme ihtimali sıfır bunu halen anlayamadım.

• Vidanın kırılmamış hali: Bi uzun vida var; Kundağı boydan boya geçiyo, sağ tarafta. Birde somun ve küçük vida var; bunlarda büyük vidayı sabitleyip sıkıştırıyo, sol tarafta. Küçük vidayı söktükten sonra, sağdaki uzun vidayıda söküp çıkardığınız zaman komple sökülmüş oluyo. Kırılan vida büyük vida, tüfeğin sol tarafındaki vida boşluğundan tornavida ile iterseniz kırık parça, somun ve küçük vidada çıkar.

• tamam şimdi anladım kırıldığı için çıkaramamışım.

sadece büyük vidayı alacağım değil mi diğer parça işlevini devam ettiriyor yenisine gerek yok.

• Evet sadece büyük vidayı alacaksın, yalnız alacağın vidanın içi delikli olmayacak onun için küçük vidayı takamayacaksın. Ben içi delikli olanını bi türlü bulamadım, muhtemelen sende bulamayacaksın. Onun için somunu iyice sıkman gerekiyo yada yapıştırman.

• şimdi evin arkasında böyle şeyler olan yerler var bi gidip bakayım ortası delikli yoksa bunu tornacı felan deler mi acaba?

• Büyük vidanın ortası sadece delinmeyecek, ortasına küçük vidanın geçeceği diş açılması gerekli. Bunu tornacı yapar ama uğraşırmı bilmem. Ama ortasına diş açtırman şart değil, somunu iyi sıkarsan yada bi miktar somuna yapıştırıcı sürersende sağlam oluyo.
    [Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/090801/temp/wrnrpsgi.jpg]
    Küçük vidayı takmayıp direk somunla bağlarsan böyle görünüyo. g;$i

• Hmm yardımınız için teşekkürler

bu arada hazır içini açmışken bakım vs bişey gerekir mi?

• Hemşerim bence önce servisini ara sana vida gönderirler.Önce parçanın orjinalini bulmaya çalış,ha eğer olmuyorsa crow'un dediği gibi M6*45 vidayı alıp tornada içini deldirip birde M3 diş açtırınca al sana orjinal vida.
    Aslında gelecek vidaya ödeyeceğin kargo ücretiyle tornacıya vereceğin hemen hemen aynı rakamlar olur.
    Karar senin,kolay gelsin.

AT 44 WX 10-LW BULL-PUP :love:

Blow Tabanca 4.5 mm

Üzümlü Kaplan 7+1 12 Cal Otomatik

HER MODEL TÜFEĞE İSTEDİĞİNİZ MODELDE AHŞAP KUNDAK YAPILIR.

[Resim Engellendi: http://i45.tinypic.com/33omgjo.jpg]

Musa KARAOĞLAN

• orjinal vida konusunda haklısınız ama orjinalini gördük ben aldığımda sağlamdı ve yaklaşık 400 atış sonra kırıldı.

eğer burda delikli bulabilirsem onu kullanacağım.

• orjinal vida konusunda haklısınız ama orjinalini gördük ben aldığımda sağlamdı ve yaklaşık 400 atış sonra kırıldı.

eğer burda delikli bulabilirsem onu kullanacağım.

Dediğin tarzda delikli vidaya maalesef daha hiç rastlamadım.Ama dediğim gibi tornada yaptırırsan olabilir.
    Veya 10*45 mm civa çeliği alıp onun 40mm sini önce 6 mm ye düşürüp birde içinede M4 kılavuz açtırırsan al sana ömürlük bir civata.Kolay kolay ne aşınır,nede kırılır.
    Civa çeliğini 10 mm al dememde sebep ise,M6 cıvatanın başı 9.7 mm geliyor ve ona en yakın çeliğin çapıda 10 mm.
    Biraz karışık görünüyor ama en sağlamı böyle olur.Kolay gelsin.

AT 44 WX 10-LW BULL-PUP :love:

Blow Tabanca 4.5 mm

Üzümlü Kaplan 7+1 12 Cal Otomatik

HER MODEL TÜFEĞE İSTEDİĞİNİZ MODELDE AHŞAP KUNDAK YAPILIR.

[Resim Engellendi: http://i45.tinypic.com/33omgjo.jpg]

Musa KARAOĞLAN

• vidayı sipariş ettim hatsan'dan bu gün elime geçti.

Ancak vidayı büyük yollamışlar birde vidanın girdiği yerdeki plastiğide yollamışlar ama tüfekteki plastiği sökmem gerek ama beceremedim ekliyeceğim fotodada detaylı görüceksiniz.ayrıca vidanın spiralleride kısa?

Acaba nasıl söküp yeni yollananı takabilirim.

Yada servisi arayım durumu bildirsemmi?
    [Resim Engellendi: http://img38.imageshack.us/img38/4495/fotoraf0690.jpg] [Resim Engellendi: http://img132.imageshack.us/img132/1460/fotoraf0691.jpg]
    [Resim Engellendi: http://img15.imageshack.us/img15/3762/fotoraf0692.jpg]

• valla o plastiği çkarım ve yenisini taktım.

ama vida biraz geniş olduğu için somun kısmını tam takamamıştım bende aradım hatsanı ve tüfeği yollayın yapalım dediler bende tüfeği yollamam kargo masrafı çkartır yollayamam ve siz bana yanlış vida yolladınız ve yenisini yollamanızı istiyorum kargosunuda sizin ödemeniz gerekiyor diye çıkışınca bayan benim sorunum değil siz bölge bayiinden yedek parça aldınız oda beni ilgilendirmez demeye başladı. (herhalde vida kırılıyor diye şikayet alınca vidayı kalınlaştırdılar ama hesaplamadan yapmışlar gibi) o suçu ona attı diğeri başka vida gelmiyor elime dedi. üstelik hatsan yetkilisi tel. i suratıma kapadı:S

Bende başlarım böyle işe dedim zorlada olsa taktım biraz kundak hasar gördü ama napayım..

Şu anda çalışıyor bakalım ne kadar zaman sonra tekrar kırılır ve bana bu sefer sanayi yolu gözükür..