Eski tip askeri pnömatik havalı silahlar hakkında ayrıntılı bir kaynak buldum paylaşmak istedim.
http://www.beemans.net/Lewis%20&%20Clark%20Airgun.htm
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Eski tip askeri pnömatik havalı silahlar hakkında ayrıntılı bir kaynak buldum paylaşmak istedim.
http://www.beemans.net/Lewis%20&%20Clark%20Airgun.htm
Güzel paylaşım, teşekkürler... Hayret ettim çok ilginç... Aynı zamanda da son derece güzel...
Sevgiler,
Paylaşım için teşekkürler inanılmaz güzel aletler şöyle düşünürsek o zamandan bu zamana havalılarda fazla bir ilerleme olmamış eski insanlar daha akıllıymış.
Çok orjinal bir kaynak teşşekürler.
Arkadaşlar bunların neresi havalı bir türlü anlıyamadım.
Görebildiğim kadarıyla hepsi ateşli silah.
Yoksa ben mi yanlış gördüm.
Ateşli değil hepsi havalı hem de PCP, kundak hava tüpü. Hatta bilmeyenler olabilir, eskiden ağızdan doldurma tüfekler varken, bu havalı tüfekler çıkmış ve hem ard arda atış kabiliyeti nedeniyle hem de atışta duman çıkartmaması (o zamanlar tüfekler kara barutluydu ve çok duman çıkartıyordu) Hem de ağızdan doldurma tüfeklere göre bariz atış hızı üstünlüğü ile artı isabetli atışlara izin vermesi sebebiyle (tepme de azdı) uzun süreler kullanıldı. Hatta o zamanlar el pompası bile varmış resimlerde görebilirsiniz.
güzel paylaşım...Teşekkürler
Arkadaşlar bunların neresi havalı bir türlü anlıyamadım.
Görebildiğim kadarıyla hepsi ateşli silah.
Yoksa ben mi yanlış gördüm.
Tüfeklerin kurma horozları çakmak taşlı eski silahlar gibi olduğundan yanılmış olabilirsiniz. Hatta bu yüzden bir çok kaza da yaşanmış. Herhalde varolan alışkanlık değişmesin diye aynı horozları kullanmışlar. Ama bu durum çakmaklı tüfek kullananların bunları da çakmaklı tüfek sanıp horoz düşürme sırasında kendilerini ya da arkadaşlarını yaralamalarıyla sonuçlanmış. Çünkü çakmaklı silahlarda ateşleyici bulunmadığı ve namluya barut doldurulmadığında tetiği çekerek horoz düşürme alışkanlığı varmış ve bu tüfeği çakmaklı zanneden bazı askerler horoz düşürerek arkadaşlarını yaralamışlar. Bu silahlar daha çok yeni kıtanın keşfedildiği yıllarda kullanılmış. Hatta doldurma yapmadan duman çıkartmadan, az ses çıkartarak savaşçılarının öldüğünü gören Kızılderililer bu silahlardan çok ürkmüşler. Bu tüfekler neredeyse 50 kalibre bilyalardan bir dolumda 50 atış yapabiliyorlarmış
Tüfeklerin kurma horozları çakmak taşlı eski silahlar gibi olduğundan yanılmış olabilirsiniz. Hatta bu yüzden bir çok kaza da yaşanmış. Herhalde varolan alışkanlık değişmesin diye aynı horozları kullanmışlar. Ama bu durum çakmaklı tüfek kullananların bunları da çakmaklı tüfek sanıp horoz düşürme sırasında kendilerini ya da arkadaşlarını yaralamalarıyla sonuçlanmış. Çünkü çakmaklı silahlarda ateşleyici bulunmadığı ve namluya barut doldurulmadığında tetiği çekerek horoz düşürme alışkanlığı varmış ve bu tüfeği çakmaklı zanneden bazı askerler horoz düşürerek arkadaşlarını yaralamışlar. Bu silahlar daha çok yeni kıtanın keşfedildiği yıllarda kullanılmış. Hatta doldurma yapmadan duman çıkartmadan, az ses çıkartarak savaşçılarının öldüğünü gören Kızılderililer bu silahlardan çok ürkmüşler. Bu tüfekler neredeyse 50 kalibre bilyalardan bir dolumda 50 atış yapabiliyorlarmış
Eh bee, performansa bak... Ben bu bilgiden sonra yerim Glad'i HW 100'ü filan... Murat, bunlardan bi tane bulamaz mıyız dersin?
Sevgiler,
Neredeyse diyorum 20 atış falan yapıyormuş o da arıza yapmazsa
Hatta doldurma yapmadan duman çıkartmadan, az ses çıkartarak savaşçılarının öldüğünü gören Kızılderililer bu silahlardan çok ürkmüşler. Bu tüfekler neredeyse 50 kalibre bilyalardan bir dolumda 50 atış yapabiliyorlarmış
Bu silahlar süpermiş yahu,bir tane de bana bulamaz mıyız?
Replikaları yapılsa ilginç olabilir bir pazar bulabilir bence.
Bu yabancıların mekanik zekasına imreniyorum.Bu adamlar yaradılış itibarıyla farklılar,Allah vergisi bir olay bu.Ucundanda acık biz verseymiş....