Sevgili forumdaşlarım yine ben yeni aldığım crosman 2100ün namlusu fırladığı için bu konuyu açtım Şimdi olayı anlatıyorum,
15 dk önce atıştan geldim.Yaklaşık 300 atış yaptım.200lü atışlardan sonra garip bir şekilde pompalamak kolaylaştı.(belki kolaylaşmamış da olabilir pazılarım ağrıyor of )
Garip bir şekilde güç düşmüştü.Gittim gamo match ile yağ tenekesinin dibinden attım(11 pompa) sadece minik bir iz bıraktı. Şişelere atıyorum(11 pompa) 50 cm altına düşüyor.Babamla atarken fark ettim mermi koyduğumuz yerin ordan ve namlunun oralardan inanılmaz hava kaçağı var.Gruplara bakıyorum, keşke fotoğrafını çekseydim gülme krizine girerdiniz dümdüz şeklinde çubuk oluşturmuş (güç düşmesinden)
Dedim birkaç atışdaha yapayım.Kurdum tüfeği aşağı eğdim, tam eğerken namlu da ucundan çıktı Yavaşça çektim, işte namlu elimdeydi.İnceledim, güzel namlu kusursuz.Hemen harbiledim, yağ gibi artık.E hazır namlu da çıkmışken arpacığa da bir iki tıklattım o da çıktı.Hemenönceden hazırladığım ''sakinleştirici'' taktım namlu ucuna.(sıkı geçme)Böyle kaldı.Şimdi özellikle avcihocam,
1) Sonradan ortaya çıkan büyük güç kaybı senin de müdahale ettiğin gaz kaçaklarından mı?
2)Ben bunlara nasıl müdahale edeceğim olmazsa sana göndersem?
3)İçini açınca nasıl toplayacağım?Bildiğim kadarıyla toplaması zor?Sıvı conta da yok bende...
Çok önemli not:Tüfeğe insancıl davranışlar gösterilmiştir hor görülmemiştir