abilerim kardeşlerim ben fen lisesinde okuduğumdan mezun olmam için bir proje yapmam gerekiyor.
benim de aklıma namluların seri atıştan dolayı şişmesi aklıma takılıyordu bununla ilgili biraz araştırma yaptım ve 1900lü yıllarda namlunun etrafını su borularılya kaplayıp soğutmayı denemişler ve 12 saat boyunca kesintisiz atış yapmışlar sonuç olarak milyonlarca mermi ve 100 adet namlu değiştirilmiş.
ben de tüfek yerine tabancalarda buna benzer sistemleri uygulamayı düşünüyorum.
aklımdaki sistemler:
1.şarjör değişimi sırasında namluyu co2 veya futbolcuların darbe aldıklarında darbe alan bölgeyi soğutmak için kullandıkları sprey ile soğutmak.
2.namlunun etrafını kılcal borularla kaplayarak boru içersinden nitrojen geçirmek(nitrojen çok soğuk olduğundan aşırı sıcaklık değişiminden namlu bozulabilir diye düşünüyorum)
3.namluya gömlek geçirerek içine kuru buz doldurmak.(bu da namluya zarar verebilir diye düşünüyorum)
yaptığım sistemleri nasıl deneyeceğimi de bilmiyorum. tam geçerli bir proje olması için 2 adet aynı tabanca ile 1000 e yakın mermi gerekiyor. kurusıkı ile denesem namlunun şişip şişmediğini nasıl anlayabilirim?
sizin tavsiye, öneri ve görüşleriniz nelerdir?