Yatagunda TX 200 pistonlu tüfeğin namlu boyu 33,5 cm olarak görünüyor.Resimlerinde ise daha uzun namlulu modeli de var.Acaba uzun namlulu olan modeli getirtmek mümkünmüdür.FX T12 nin yanına yakışır diyorum.
AIR ARMS TX 200
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
tx200HC (hunter carbine) modeli geliyor. Uzun namlulu modeli gelmiyor. Mengene testlerinde isabetlilikleri aynı olsada, kısa namludan pelletin çıkışı daha çabuk olduğundan silahın tepme ve atıcıdan kaynaklanan sarsıntıların etkisi daha az oluyor. Bu nedenle FT vs müsabakalarda kısa namlulu modeller tercih ediliyor diye biliyorum.
-
Bence de yaylı tüfeklerde kısa namlu seçmek daha avantajlı.
-
Uzun namluyu menzilden dolayı sormuştum,sonuçta amacım yarışmaya girmek değil atıcılık.
-
- Resmi Gönderi
Uzun namluyu menzilden dolayı sormuştum,sonuçta amacım yarışmaya girmek değil atıcılık.
Çetin pistonlu silahlarda silindir hacminin karşılığı olan namlu uzunluğu aşılması halinde pelet namlu çıkış hızı PCP ve CO2 lere göre tam tersine düşer, TX200 silindir hacminin karşılığı namlu boyu 33 - 34 santim yeterlidir, bu bilgilere haiz olmamızdan dolayı ithalatı Carbin olarak yapıyoruz, HW97k da Carbindir.
-
Yaylı silahlarda uzun namlunun menzile de bir katkısı olmuyor.
-
gücü yüksek silahlarda uzun namlu uzak mesafe atışlarında daha isabetli olur diye düşünüyorum.buda mustafa beyin dediği gibi piston boyuyla orantılıdır.uzun piston boyunda kısa namlu olursa saçma namluyu terkettikten sonrada piston hava gönderebilir.
-
Bütün oylar Carbinden yana görünüyor, uygun olan model budur diyorum.