Geçen buluşmada kronoda atış hızları arasındaki farkın çoğalmaya başladığını ve tüpten doldururken çıt sesini duyduğumda benim regülatör bakımı zamanımın geldiğini anladım. Zaten kaçak yapmasını ya da sorun çıkmasını bekliyordum ve tüm O ringler de işlem için önceden hazırlanmış bekliyorlardı. Binlerce atıştan sonra ilk kez regülatörün içini açıp içerideki o ringi de değiştirmeye karar verdim. İlk önce malzemelerimi kontrol edip dürbünün pozisyonunu işaretledikten sonra ilk iş dürbünü tüfekten ayırdım.
airgunturk.com/attachment/4184/
Ardından kendi güvenliğim için tüpü tüfekten ayırdım.
airgunturk.com/attachment/4185/
Daha sonra tüfeği ters çevirip kundağı tutan 2 vidayı sökmek gerekiyor.
airgunturk.com/attachment/4186/
airgunturk.com/attachment/4187/
Namluyu gövdeden ayırmak için tüpün vidalandığı yerin üzerinde bulunan bu küçük vidayı sökmek gerekiyor. Ama sökmeden önce namlunun pozisyonunu işaretlemeyi unutmayın.
airgunturk.com/attachment/4188/
Şimdi tetik grubunu sökebilirsiniz. İlk önce tüfeğin kurulu olmadığından emin olun. Eğer kurulu unutmuşsanız, kurma kolunu kurma pozisyonuna getirin tetiğe basılı tutarak kolu yavaşça kapatın. Tetik grubunu 2 vida tutmaktadır.
airgunturk.com/attachment/4189/
Şimdi tetik grubu söküldü ve pnömatik bölümü mekanik bölüme bağlayan 2 adet uzun vidayı sökebiliriz. Bu vidaları sökünce mekanik ve pnömatik kısım birbirinden ayırılacaktır.
airgunturk.com/attachment/4190/
Şimdi 2 adet vidayı sökerek valf grubunun kapağını açabiliriz.
airgunturk.com/attachment/4191/
Kapağı açınca içinden bu parçalar çıkar. Hepsini güzelce temizleyelim.
airgunturk.com/attachment/4192/
Valfin kapağını güzelce parlatırsak iyi olur. Yumuşak hareketlerle içindeki valf vurmasından kaynaklanan (var ise) izleri yok ediyoruz. Ayna gibi bir sonuç için metylan metal parlatıcı tavsiye ederim.
airgunturk.com/attachment/4193/
Şimdi regülatörün kapağını açmadan önce kapağın pozisyonunu ve derinliğini işaretliyelim. Sökene kadar kaç tur çevirdiğimizi de bir kenara yazmanızı tavsiye ederim.
airgunturk.com/attachment/4194/
Şimdi pnömatik kısmın altında ortada bir vida var onu açıyoruz yalnız arkasında bir bilye var, onu kaybetmiyoruz ve sağlam bir yere saklıyoruz.
airgunturk.com/attachment/4195/
Şimdi regülatörün kapağını açıp içindekileri çıkartabiliriz. İçinden bir regülatör parçası ve yaylar çıkacak. Yayların dizilimini ve sayısını unutmayın. Tüm parçaları ve regülatörün yuvasını güzelce temizleyin.
yay dizilimi türkiye'den alınan silahlar için ))(())(())(())(( şeklindedir.
airgunturk.com/attachment/4196/
Temizlik yaptıktan sonra Bu kısımdaki tüm o ringleri yenileri ile değiştirin ve tüm parçaları molykote33 gibi sentetik silikon gres ya da muadili bir gres ile yağlayın. Kesinlikle bu kısımdaki hiç bir parçada petrol türevli yağ kullanmayın.
airgunturk.com/attachment/4197/
O ring ölçüleri alttadır. Tüm ölçüler metriktir !!!
2.57x1.78 tüp bağlantısı
airgunturk.com/attachment/4198/
7x1.50 regülatör gövdesi
airgunturk.com/attachment/4199/
8x1.50 regülatör kapağı
airgunturk.com/attachment/4351/
12x1 valf kapağı
airgunturk.com/attachment/4201/
valf kısmında namluya pelleti iten probun o ringi vardır.
5.5x1 5.5 (.22) tüfeklerde.
airgunturk.com/attachment/4202/
8x1.50 Namlu yüzü o ringi.
Namluyu tutan vidanın tekrar takılırken üzerine Loctite sürülmesi gerekmektedir. Benim kullandığım Loctite 248 ya da 243 uygundur. Rengi mavidir ve orta kuvvettedir. Vidanın sadece bir yüzüne sürün. Bunu kullanmazsanız namlu gevşemesi ve isabet problemleri yaşayabilirsiniz.
airgunturk.com/attachment/4204/
airgunturk.com/attachment/4203/
Kolay gelsin.
Detaylı Şema