Selamlar arkadaşlar.Ben 15 gün önce aldığım torpedo hakkındaki nacizane fikirlerimi ve tecrübelerimi paylaşmak istedim(hep forumu sömürmekle olmuyor)
Silahla alakalı kapasitem de atölyem var sıfırdan söküp takabilecek ve birçok arızasını da yapabilecek durumdayım.
Şimdi gelelim silaha,silahı alır almaz 4. atıştakurma kolunun pimi koptu hemen söktüm 5mm lik matkap ucundan yeni bir pim yaptım,sonra devam ettim atışlara,ama dizelleme hiç bitmiyordu,ben içini daha erken temizlesin diye 4-5 damla mazot attım içine.Aman yarabbi o da ne tüfekten resmen alev çıkıyor.pelletler 6 metrede hedefe gidemiyor eriyor.Tabi bu şekilde 100-150 atış yaptım ama tüfeğin de bir tane sağlam pimi kalmadı.Ben tekrar tüfeği söktüm bütün pim deliklerini büyüterek kalın pimlerle topladım,tabi bu arada yay da eforme olmuştu ona bir şey yapamadım,tüfeği sildim topladım kupkuru vaziyette
Şimdi arkadaşlar bu tecrübe sonucunda tavsiyem,kesinlikle tüfeğin rodajını beklemeyin yeni tüfeği sökün temizleyin kurulayın ve toplayın o 1500 atış çilesini çekip bezmeyin
Dürbün olayına gelince 2 parça ayağa herşeyi denedim tutturamadım deforme oldu,sonra tek parça ayak aldım 20 tl olanlarından taktım,sağlam birşey tüm gücümle sıkmama rağmen baştan sona şeridi sıyırdı.dün gece sonunda çözümü buldum.Ayak geldiğinde basit bir teneke rulo yapılarak şeride gelecek şekilde pim niyetine kullanılmış tabi o sıyırmada bunu kırmış.Ben ise o deliği +şeritteki deliği 5mm matkapla deldim ama şeridi namluya kadar derin deldim,sonra ayaktaki delikten 5mm matkabın sapını (düz olan yerini)soktum sabitledim.Dün akşam 100-150 atış yaptım sorun bitmişti,görülen o ki ya yerinde duracak ya da şeridi koparacak.Ama şimdilik yapılanlar arasında en iyisi olduğuna garanti ederim.
Gel gelelim isabet konusuna,ben 1995 ten beri havalı kullanan biri olarak bir randuman alamadım taa ki yağdan arındırıp tüfeğin gücünü düşürene kadar.şimdi idare eder
Birde arkadaşlarıma bir tüyo vermek istiyorum.Tüfeğinizin contası bozulursa fabrikayı beklemeyin o sarı musluk contaları varya o contayı falçata ile yüzde otuz düzgün keserek inceltin işinizi görür hemde bedava
Neyse arkadaşlar biraz uzattım ama hep yıllardır sizi okudum,istedimki benim de bir katkım olsun