evet arkadaslar forumda uzun araştırmalarım sonucunda eniştemle iki adet vursan stoeger X20 sentetik havalı tüfek aldık . Tüfeği ilk elime aldığımda biraz ağır geldi içini açıp yiv setlerine baktım pırıl pırıl ayna gibi parlıyo çok güzel açılmış daha sonra dürbünü incelemeye başladım çok güzel bi dürbünü var ancak dürbün ayar vidaları biraz dandik gibi eniştemin vidalar çıktı benimkinin üstündeki vidanın yazılı olan kısmı düştü onun haricince güzel bi dürbünü var tüfekler tüfekler akşam elimize geçti çalışıyomu diye merak ettik internetten aldık çünkü neyse kurdum gamo ts 10 pellet koydum arka balkona çıktım fazla ses çıkacağını tahmin etmiyodum tetiğe bi bastım aman allahım namludan ateşle birlikte duman çıktı eniştem bu ne olum dedi bende beklemiyodum böle bişeyi neyse sabırsızlıkla sabahın olmasını bekledim sabah annanemin tarlası var oraya gittik dürbünleri sıfırlamaya çalıştık pek anlamamıza rağmen hedefi vuracak kadar sıfırladık daha sonra bi baktım okadar sıfırlamayla nokta atışı yapmaya başladık 15-16m den heralde doğru sıfırlamışız ama baya bi uğraştırdı bizi efes şişelerini koyduk o mesafeden tuz buz bazılarını delip geçiyo tek delik açıyo arkada duvar var topraktan ona giriyo daha sonra teneke koyduk tenekeyide önlü arkalı delip geçiyo 20m den tüfek gerçekten çok güçlü ve çok isabetli nefes ayarnı iyi yapıp sabitledikten sonra atmak istediğin noktaya gidiyo verdiğim parayı hakketti yani tarlada meyva ağaçlarıda var yani bağ bahçe gibi bi yer ayva ağacı vardı başladık ondaki ayvaları vurmaya eniştem bak şimdi dalından vurup ayvayı düşürecem dedi yakşık 10m falan bi vurdu hakkaten dalından vurdu ayva yerde biz elimize ilk kez havalı tüfek aldık hiç bi tecrübem yok daha önceden eniştem avcı daha önce av tüfeği kullanıyodu ama oda havalı kullanmadı tüfek çok sağlam hemen bozulacak bişeye benzemiyo kurması başlarda biraz zor gibi geliyo ama sonradan alıştım çok kolay fazla tepmiyo üzerindeki tek parça dürbün ayağıyla kullandık dürbünde herhangi bi kayma falan olmadı hatsanla ilgili çok kötü şeyler okumustum bu tüfekte güçlü acaba buda öyle çıkarmı diye düşünüyodum ama gayet kaliteli dampa ayak almaya gerek yok yani yaklaşık 600 er pellet attık dürbün sabit bir şekilde duruyo.
daha sonra atış yaparken mesafeyi uzattık 30m den duvara gamo ts 10 kutusunu koyduk yaklaşık 5 cm çapında bi daire dürbünü o mesafeye sıfırladıktan sonra neredeyse her attığımda vurmaya başladım atışlarımı arabanın tavanından destek alarak yaptım bu arada daha sonra bahçede gezerken dikili kavak ağaçları vardı 5cm çapında bi atıyım ne olacak dedim bitanesi sıyırdı diğeri tam ortadan değil biraz kenardan girdi arkadan çıktı 6-7m den falan attım delip geçtiğini görünce ateşli silahla atıyorum sandım kendimi önceden havalı silahları oyuncak sanardık neyse belli bi süreden sonra insan uzak mesafede ne yaparım diye merak ediyor aldık bira şişelerini diğer tarlanın bi ucuna diktik çıplak gözle zor gözüküyo mesafeyi hiç ölçmedim arazi engebeliydi biraz etrafından dolaşarak koyduk şişeleri daha sonra atış yapmaya başladık baya bi uğraştık ya yanına düşüyo yada önüne daha sonra dürbünün biraz yukarısına nişan alarak attım yaklaşık şişelerin 40cm üstüne tetiğe bastım bir saniye sonra şangır die bi ses şişeden eser yok arkasından diğer şişeye başladım atmaya onuda bi 5-6 atış sonunda indirdim o mesafeden o şişeleri kırdığını görünce doğru kararı verdiğimizi anladık ki daha uzak mesafeye denemedik olsa onuda kırar zaten 9x'e getirerek baktım şişelere zar zor gözüküyo tam ateş ettiğim noktadan resim çektim mesafeyi bakarak anlayabilirsiniz çok tecrübeli üstadlar var burda resimi eklemeye çalışacam becerebilirsem tabi. Almak isteyen herkeze tavsiye ediyorum parasını hakeden bi tüfek.