Herkese merhaba. Birkaç hafta önce başlayan havalı tüfek merakım sonucunda forum üyesi Volkan beyden (lazarow) crosman 1077 aldım. silah güzel fakat 12 gr lık CO2 tüpleri hem masraflı hemde tatminkar değil. Crosman ın orijinal 88 gr tüp kiti ise amerikada 35 dolarken Türkiye'de 150 tl. Ayrıca 88 gr tüplerde pek ucuz sayılmaz. Forumda yaptığım uzun araştırmalar sonunda İstanbuldaki havalı silah poligonundan 150gr doldurulabilir tüp ve silaha montaj kitinin 70 tl ye satıldığını öğrendim fakat malesef bu bahsettiğim yerde kapanmış.
Şimdi sormak istediğim bu doldurulabilir tüp lü kit i başka nerelerden bulabilirim veya paintball de kullanılan 12 oz, 20 oz ( bu oz da nedir bilmiyorum açıklayan olursa sevinirim.) tüpleri bu tarz silahlarda kullanılır hale getiren birileri varsa nasıl yaptığını açıklayabilirmi.
Bide bu paintball tüpleri 300 bara kadar dayanım gösteriyormuş. Ben tabiki 1077 de 300 kullanma niyetinde değilimde bu silah yaklaşık olarak en fazla kaç barda çalışır. İnsan sağlığını söz konusu olduğu için en azından 3 -4 kat emniyet faktörü koymuşlardır gibime geliyor. Yani silahta 80 - 90 bar ile doldurulmuş tüp kullansam sorun çıkmaz sanırım.