- Resmi Gönderi
Değerli Arkadaşlarım,
bugün forumdan bir arkadaşımın sorunlu pcp siilahını söktüm ve sorununu tespit ettim !!! tedavi ettim !!!
Silahındaki sorun hava kaçırma idi, markasını sormayın FX yada AA değildi, önce silahın kundağını gövdeden ayırdım ve sonrasında tüpünü söktüm ve mekaniğini dağıtmaya başladım, henüz tüpü sökmüştümki, sorunu tespit ettim, sistem içinde bir parçayı zar zor söktüm, zamkımsı bir sıvı dişlere yerleşmiş, güç bela söküyorum parçayı, derken o parçayı söktüğümde gördüğüm; olması gereken yerdeki O Ring in olmadığıydı ve bu arkadaşım bu silahı henüz 6 ay önce sıfır almıştı, aldığında da oradaki O Ring yerindeydi, kimsede silahını sökmedi ama oradaki O Ring buhar oldu !!!
Parçayı sökerken oldukça zorlandım, parçanın dişlerine zamkımsı bir madde sıvaşmıştı ve sökülmesini zorlaştırıyordu, nihayetiinde parçayı söktüm ve olması gereken yerde bir O Ring iin olmadığını gördüm, zamkımsı sıvıyı temizledim, zamkımsı sıvı neydi diye sooranlara yanıtım ; arkadaşımız WD40 ve benzeri petrol türevli yağlar ile silahı sürekli yağlamış ve bu bahsettiğim yerdeki O Ring kimyasal tepkime ile erimiş, yüksek hava basıncı sayesinde de tek çıkış yapabileceği dişlere yönelmiiş ve erimiş olan O Ring dişlere bir zamk gibi sarmış,
Sonuç olarak silahın tüm temizliğini yatagunda da satışını yaptığımız balata temizleyici sprey ile (hırdavatçılarda da bulabilirsiniz) temizleyip, eksilen O Ring i senttetik gres uygulayarak taktım, gereken doğru yöntem (sentetik gres) ile yağlayıp silahı topladım, testlerini yaptım, sonuç sorunsuz eski orijinal halline dönmüş bir silah.
Yani; Lütfen pcp silahlarımızda uyarıları dikkate alalım ve silahımızda petrol türevli yağlardan uzak duralım.