eski bir yazı, tetik hala aynı parçalardan oluşuyorsa faydalı olabilir:
s4** tetik gurubunun iyileştirilmesi
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
- Resmi Gönderi
Bu tetikle alakası yok erdem, kemalin getirdikleride bu tetikden değil şimdiki gelenlerle aynı.
Bizlerdeki tetik de bunda olmayan ekstra bir parça varki tetiği tetik yapan, hassasiyet ve yürüme yolunu mükemmelleştiren ekstra bir ilave diyebilirim.
-
Erdem bey , tetiği biraz daha iyileştirmek benimde aklımdaydı fakat ellemeye çekiniyordum.Dün Mustafa bey'i yakalamışken sorayım dedim, ayaküstü de olsa çalışma prensibini biraz anlattı.Namluya en yakın olan A vidasıyla oynamamamı diğer iki B ve C vidalarıyla hangi mantıkla oynamam gerektiğini anlattı.En kötü ihtimal ayarı bozarsan getirirsin eski haline döndürürüz deyince biraz ayar yaptım.İlk önce 2.ayar "C" vidasını 1-1,5 tur (ne kadar çevirdiğimden pek emin değilim dikkat etmedim) saat yönünün aksine çevirdim.Tetik bıçağının hassasiyeti arttı fakat yürüme mesafesi çok azalmadı.Daha sonra 1.ayar "B" vidasını saat yönüne yarım tur kadar çevirdim.Tetik bu seferde öksürsen düşecek kadar hassaslaştı.Bu vidayı tekrar aksi istikamete doğru bir miktar çevirince daha iyi oldu.Şimdi tetikteki o ilk boşluk duruyor fakat yürme mesafesi ve hassasiyeti çok daha iyi oldu.Bu iki vidayla çeşitli denemeler yapıp kişinin kendine en uygun hale getirmesi mümkün.
-
bende tetik ağır diye, Mustafa abinin gevşetilmesin dediği vidayı öyle güzel gevşettimki sormayın
-
Haha, halledersin sen abi. Olmazsa beraber yaparız, ezberledim artık AA ları. =)
A vidasını çok fazla gevşetilmesi en kötü ihtimalle tüfeğin kurulmamasıyla sonuçlanabilir ki buna sebebp olacak kadar kısa bir yay kullanmış olacağını sanmıyorum AA'nın. Fakat tetik tehlikeli biçimde hassaslaşabilir.