arkadaşlar merhaba
tüfeğimde isabetsizlik var namluya baktım kursun sıvanması var galıba
1 bu nişana etki edermi
2 neyapmalıyım ?
deyerli bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
arkadaşlar merhaba
tüfeğimde isabetsizlik var namluya baktım kursun sıvanması var galıba
1 bu nişana etki edermi
2 neyapmalıyım ?
deyerli bilgilerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum
öncelikle merhaba.kurşun sıvanması hem namlu çıkış hızına hemde isabete etki eder.yapmanız gereken,ya harbi yardımıyla veya keçe peletle namlunun temizliğini yapmaktır
Harbiyleye olsa mutlaka keçe yün tarzı bir malzemeyle ciddi uğraşmanız gerekiyor, bu seviyeye gelmeden her atış sonrası temizlik yapmanız lehinize olur, ayrıca peletlerinizi silikon sprey ile spreylerseniz sıvanma % 70 - 80 arası azalır, namlu yivsetlerinizide korur.
arkadaslar harbiyle bayağı bir uğrastım ama nafile
nasıl olduda yapıstı hayret her atış yaptığım gün yağlı harbi çekerdim ama yine oldu
mustafa abi ben bugun kadir abiyi aradım bana bişey tavsiye etti ama nasıl olur acaba
balata temizleyici dedi yatagunda varmış galiba ...
olmassa onu deniycem birde gamo promagnum atıyordum jsb yi tavsiye etti bana
bende öyle yapcam yatagundan promagnum aldım attım lokum gibiydi ne sıvanma ne baska bişey çok isabetliydi...
mercandan buldum kutusu 5 liraydı gelmısken alayım dedim ...aldım ve basıma bunlar geldi
demekki yatagundan şaşmamak lazım.....
sevgiler saygılar deyerli havalısilahsever arkadslarım....
Havalı silahlarda namluya kurşun sıvanması;
Her ne kadar kalitesiz peletlerin namluya kurşun sıvanmasında etkensede namlu kalitesi de bir o kadar önemlidir, forumu iyi takip edenler hatırlayacaklardır, yine bir yazımda Mach Grade namlularla ilgili makalemi okursanız daha iyi anlaşılacaktır, namlu içinde yiv-set ler ne kadar temiz - parlak ise bir o kadar kurşun sıvanması az olur, kalitesiz yiv-set açılmış namlulardan çıkan pelet ile kaliteli namludan geçirilen peletleri karşılaşştırdığınızda aradaki farkı bariz şekilde görebilirsiniz, kötü (kedi tırmalamış gibi yiv-set e sahip) namlulardan geçirilen peletlerde setler çizik çizik şeklinde ve kademeler halindedir ama kaliteli bir yiv-set e sahip namludan geçirilen pelete bakktığğınızda pelet üzerindeki set kesiği oldukça düz tırtıksız kademesiz ve parlaktır.
Tüm bunlara rağmen peletlerinizi yeni çağın teknolojik kimyasalları (silikon sprey) ile peletlerinizi spreyleyin, hatta namlunuza bile keçe pelet ile silikon sprey uygulayın (bende içi delik, lebleme için kullanılan özel tutuculu harbi ucuna taktığım keçe peleti bile silikon spreyleyip harbiliyorum) sonuç olarak daha kaygan bir namlu içi elde ediliyor ve hem yüksek namlu ççıkış hızı hemde daha uzun namlu temizleme aralığı elde etmiş oluyoruz, tabiki isabetliliğe atkisi tartışmasız çünkü ne kadar az sürtünme o kadar fazla isabetlilik.
slikon sipreyi hem pcp de hemde yaylıda kullanabiliyormuyuz hem peletlerde hemde silahlarda teşekkürler
slikon sipreyi hem pcp de hemde yaylıda kullanabiliyormuyuz hem peletlerde hemde silahlarda teşekkürler
Abartmamak şartı ile evet hem pcp lerde hemde yaylılarda kkullanabiliirsiniz, ama yaylılarda ekstra disel gücü sağlamak istiyorsanız yeşşil grese başvurun, yaylılarda silikon sprey uygulamasında stabil atış sağlama amacı vardır.
teşekkürler
Serdar Bey,
Silikon Sprey için tavsiye edeceğiniz bir marka, kod numarası var mı ?
Serdar Bey,
Silikon Sprey için tavsiye edeceğiniz bir marka, kod numarası var mı ?
Ben bu konuda bir kaç markanın ürünlerini test ettim, marka olarak değilde kıvam olarak aralarındaki farkları değerlendirdim ve Sprayway in altta linkini verdiğim kutulanmışından en iyi sonucu aldım, bu ürünün kıvamı oldukça likit (duru), yüksek kıvamda olanlar balçık gibi bulaşıyor ve vıcık vıcık oluyor içindeki aktif inceltici az olduğu için, oysa bu linkte satılan ürünün aktif incelticisi fazla ve kolay uçuyor, kalan asıl silikon istenilen minimum seviyede film tabakasını oluşturabiliyor.
Teşekkür ederim .Nikkolar gelince siparişe ekliyim