- Resmi Gönderi
Mükerrem bey, diana 48 - 52 - 54 gibi modellerde yay dış çapı ile piston iç çapı arasında fazlaca bir boşluk yok, bu tür bir uygulamanın sonucu, malzeme çok ince olacağından ihtimale parçalanır, bakın benim mod54 te https://www.airgunturk.com/www.airgunbuyer.com dan almış olduğum HW80 yayı takılı, 2 spirini kesip taktım, tek kalınlığı 3,80mm ve mükemmel bir yay, bu yayın dış çapı neredeyse piston iç çapı ile aynı, yani bu tür bir uygulamaya yer yok, ben bunun yerine yay tutucuyu 1060 çelikten işledim, içini 10mm rayba ile piston miline uygun hale getirdikten sonra dışına plastik çakıp tornada kalınlığını yay iç çapına göre traşladım, bu sayede titreşen yayın vibrasyonunu büyük ölçüde emerek sesi azalttım.
Fotoğrafları şimdi çektim, ilk 2 fotoğraftaki tamamen plastik olan yay tutucu Mod54 ün orijinali, yanındaki ise sadece boyu uzun benim tasarladığım işlenmiş 1060 kalite çelik üzerine plastik çakıp işlenmiş diana 350 magnum yay tutucusu, 3 ve 4. cü fotoğraflar ise Mod54 pistonuna ait, piston eteğinde uyguladığım ve yukarıda bahsettiğim kanalları görebilirsiniz, 5. ci fotoğraf ise benim Mod54 e ait ve burada montajlı halde silindir ön kısmındaki grafitli sekmanı görüyorsunuz, tabi bu arada namlu başlangıcındaki O-Ring uygulamasını da görmüş oldunuz