Teknik konularda yazabilecek arkadaşlara ardışık bir kaç soru sormak istiyorum.
Ben de internetten araştırma yapmaya çalışacağım ama yabancı dilim olmadığımdan yabancı kaynakları doğru değerlendirme imkanım olmayabilir.
Sorularıma gelince:
* Namlu içerisine açılan yiv ve setlerin içeride her tam döngüsüne bir adım diyoruz.(vidalarda olduğu gibi)
* Havalı PCP tüfeklerde 200 bar basınçla atış yapıldığını bildiğimize göre bu itme enerjisinin bir kısmı bu adımlarda döngü hareketine çevriliyor ve bu döngü hareketini alan pelet de namluyu terk ettikten sonra bu enerjinin verdiği çift yönlü hareketle hedefe doğru gidişini en az sapmayla yapmaktadır.
1- Burada bu adım hesabı hangi yöntemlerle hesaplanıyor?Neye göre, hangi kurallara göre,ateşli tüfeklere göre farkı nasıl?
Saptama - Bu adım uzunlugu değiştirilirse mantıken peletin namlu çıkış hızı değişecektir, ama peletin eskiye göre doğrusal gidişinde sapma çoğalacaktır değil mi?
2- Peki bu saptamayı doğru kabul edersek:PCP tüfeklerde yay çekiç ve moderatör ile pelet arkasına verilen güç miktarlarını değiştirdiğimizde bu tüfek için güç artışı sağlarken hedef sapmasına neden olmaz mı?
3-Yiv ve set yükseklikleri nasıl bir hesaba göre yapılmaktadır?
4-Geniş yivin avantajı var mıdır?
5-Geniş setin avantajı var mıdır?
6-Yiv ve set sayıları neye göre belirleniyor?(Ben böyle yaptım oldu deneceğini sanmıyorum)
Şimdilik bu kadarla başlıyalım devamını sonra sorarım.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..