MOD 100 Yardım ve

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Arkadaşlar ben bir mod 100 kullanıcısıyım fakat tüfeğin performansından memnun değilim, yağlama yıkama temizliği herşey tam ..
    benim danışmak istediğim konu MOD 100 yayı yerine MOD 125 yayı taksak yermi (olurmu) ? olmassa nasıl oldururuz ?
    Bu mod 100 yayı ve Mod 125 yayı arasındaki far nedir nasıl anlarız? deneyimli ve fikir sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum,
    saygılarımla....

Alıntı

'Hacı Murat'tan Mercedes olmaz' dedik ama bakalım....

;d;

KRAL

12 ga 71 NAMLU

76 MAGNUM

ENJEKTÖRLÜ

SÜPERPOZE

• kardeş mod125 yayı alıp tüfekdeki yay ile bir karşılaştırma ölçüm yapman gerek,mod125 in silindir hacmi belki daha fazladır bundan dolayı daha fazla güç üretiyordur,tüfeğin içindeki yay sipir sayısına göre mod125 in yayı eşit hale getirirsen,kesersen mod125 yayıda olur kanımca,ama bence siz tüfeğinize yeni kendi yayın dan alın,piston yüzeyine yeşil gres uygulayın,mevcut gücün den fazla güç üretir,

yağlama yıkama derken,piston yüzeyine yeşil gres uyguladınızmı?

• mod100 ün yayı ile 125 in yayını karşılaştırmak gerek. Mod 100 ün içinde aslında çok ta güçlü bir yay var. Asıl güç kaybettiği yer, havayı pellete ilettiği kapaüın üzerindeki contaların zamanla düzleşmesi yada hiç olmaması :) ayrıca genelde pistonu monte ederken contasına da hasar veriyorlar. Geçmişte mod 100 ile hoş olmayan deneyimlerim var, Bence çok da uğraştığına değecek bir tüfek değil. Mod125 yayını kullanıp kullanamayacağını şöyle anlayabilirsin pistonun içine yay hafif boşluklu girebiliyorsa, ve ucundaki piston ağırlığı orjinal yayındaki gibi çok gevşek olmadan oturabiliyorsa yay uyar. Tel kalınlığı ve spir sayılarını da sayıp karşılaştırman gerekir. Yayın uzunluğundan ziyade spir sayılarını karşılaştırman lazım. Yeni yay tüfeğe takılmadan önce uzundur, tüfeği toplayıp bir iki kere kurunca set olur ve tüfeğin içindeki boşluğa göre boyu kısalır. Eğer yay uzun gelirse tüfek kurulmaz ya da bu içerdeki yayın boşluğu çok dar olur ve yay kurduğun anda spirleri birbirine çok basarak kurulur. Bu başta biraz fazla güç elde etmeni sağlasa da, uzun süre geçmeden yayın spirlerinin kalıcı olarak basılı kalmasına, yayın kısa sürede kırılmasına neden olur. Ayrıca güçlü yay takıldığında tüfeğin kurma kolu ve tetik gibi parçalarına fazladan yük bineceğini, ve bu yükü kaldıramadığında kendiliğinden ateş alma, kurarken kolun elinde kalması gibi durumlarla karşılaşabilirsin. Benim tavsiyemi sorarsan bence yayını biraz kısalt (2 spir kadar) ve pellet yükleme haznesinin contalarını kaliteli contalarla değiştir. Piston contasını yenile ve güzelce gresle. Eskisinden daha iyi sonuçlar alırsın.

Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776