Merhaba arkadaşlar uzun süredir forumu takip ediyorum ama ek bişi yazmıyorum. Bunun sebebi havalı tüfeklere yeni başlamış olmam ve bu konudaki bilgisizlğim.
Öncelikle konu ile ilgili Forumda yaklaşık 3,5 saattir geziyorum ama istediğim gibi bir bilgi bulamadım.
Benim Hatsan Mod.105 4,5mm tüfeğim var ve bunun bakımını yapmak istiyorum.
Bununla ilgili olarak yatagun sitesinden harbi ve sprey yağ almayı düşünüyorum. Ancak bir işe kalkışmadan bir bilene danışayım dedim.
Öncelikle sitedeki araştırmam sonucu yatagun'dan alacağım ürünler ve ürünleri görmek isteyen için linkler;
1- Megaline - .177 Cal Harbi: http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?Mega…rbi=&ID=829
2- WD-40 - Pas Sökücü: http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?ID=943
(WD-40 sanırım aynı zamanda yağlama içinde kullanılıyor, yanlışsa düzetiniz hatamı)
Biraz ucuza kaçtım ama bu ikisi yeterli sanırım bakım için. Bunlara ek olarak bir şey önerir misiniz? yada o pek iyi değil, bunu al gibi bir öneriniz var mı?
Şimdi geleyim asıl sıkıntı yaşadığım duruma...
Ben bu silahın bakımını yapmayı bilmiyorum ve sök-tak yapmaya cesaretim yok. Yani sökerim ama toplaması sorun olabilir.
Yine de "Sök o tüfeği, onun toplaması kolaydır." derseniz yaparım. Az çok tornavida tutarım.
Mümkün ise bana bu tüfeği sökmeden nasıl bakımını yapacağımı anlatabilir misiniz? Mesela nereleri yağlamalıyım gibi
Şunu da belirteyim ki, namlunun dışında bir miktar paslanma var. Sanırım içinde de az miktar pas var.
Daha önce şırınga kullanarak 10 numara ince makina yağı ile bazı yerleri yağlamıştım. Pelleti yerleştirdiğimiz yer ve kurma kolunun dibinde yayı geri iten yer bir kaç damla yağ damlatmıştm. Ancak bu sıralar tüfeği kullandığım zaman namludan çok hafif bir duman çıkıyor nedeni nedir? zararlı mıdır? nasıl gideririm? Sanırım yağ ile ilgili.
Her neyse yazım şeklimden ve anlatışımdan bu konuda ne kadar bilgisiz olduğumu üstatlar anlamıştır.
Ve derseniz ki; "Kardeş en iyisi sen hiç uğraşma onunla götür ANKARA'da şu yere onlar yapar herşeyini" o da olabilir. ANKARA ama;rofl.;
Evet sanırım diyeceklerim bu kadar. Kısacası şu veya bu şekilde bu tüfeğin bakımını yapmam/yaptırmam gerek.
Gördüğünüz gibi aşırı derecede yardıma ihtiyacım var. Üstatlar bir el atın hele.