Herkese merhaba. Haftalar süren araştırmalardan sonra forum üyesi Yalçın beyden ( coolasice ) 6.35 patriot aldım. Silahı alır almaz tanışmak babında, tüfeği tamamen dağıttım ve bakımını yaparak yeniden topladım. Mekanizması, özelliklede tetiği çok hoşuma gitti. Şimdi tüfeği aldım, bakımını yaptım falan derken gene uğraşıcak araştıracak birşey kalmayınca bu sefer ne yapıyım diye başladım siteyi didiklemeye ve tuning ile super tuning tarzında şeylerle karşılaştım ve 5.5lik silahlarla 1100 den 1400 fps lere hız artışını okuyunca hemen kararımı verdim: 6.35 patriot la 1000fps civarı hız.
Şimdi bunu gerçekleştirmek için ilk yapmam gereken şeylerden biri yayı değiştirmek. Maccari yaylardan sitede çok bahsediliyor fakat internette ne kadar aratsamda tatmin edici bir bilgi bulamadım. Bu yaylar nereden bulunur ve 1.nesil patriot için hangi boy, çap ve sarım sayısında yay almam gerekir?
Hava transfer deliği ile oynamak istemiyorum çünkü firmanın optimum çapta yaptığını düşünüyorum zaten deliği. Yapsam yapsam en fazla piston tarafına havşa açarım.
Ayrıca namluyu ve pistonu daha ince işlenmiş hale getirmek istiyorum. Bunun içinde, elmas suyu denen, malzemelerin mikro yapılarını incelemek için parlatılmasında kullanılan bir sıvı var ondan temin edip namlu ve piston da kullanmayı planlıyorum. Örneğin namlu için harbinin ucuna pamuk bez sarıp, beze bu sıvıdan yedirsem ve namlu içinde ileri geri hareketle namluyu işlesem sanırım güzel bir sonuç elde edebilirim.
Yay ucu ağırlıkla da oynamak istemiyorum. Silah şu anki haliyle de yeterince tepiyor zaten.
Aklıma şu an için başka bir fikir gelmiyor. Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.