Yukarıdaki atış ilk atış giderek merkeze doğru atışlar toplandı. Atışlar 160 barda yapıldı. 16gn pelet kullanıldı. Hiç rüzgar yoktu diyebilirim.
[Resim Engellendi: http://i47.tinypic.com/15evjog.jpg]
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Yukarıdaki atış ilk atış giderek merkeze doğru atışlar toplandı. Atışlar 160 barda yapıldı. 16gn pelet kullanıldı. Hiç rüzgar yoktu diyebilirim.
[Resim Engellendi: http://i47.tinypic.com/15evjog.jpg]
hedef kağıdı buruşuk olmasaymış daha iyi bir grupman olurmuş
tebrikler, Filintalar gittikçe ısınıyorlar
bu arada 18g niye denemediniz?
Tunç bunu dün mü yaptın?Keşke 100 yard yada metre yapsaydın.
2 çentik arası kaç mm? bir analiz yapmak istiyorumda . sanırım 1" tir?
Evet çizgiler arası 1"
18gn kullanmak aslında hiç aklıma gelmedi.
Evet dediğin gibi 100m ve 100 yard deneyebilirdim. Ama daha önceden bu mesafeleri denediğimiz için ben uzak mesafelerde ne yapacağını merak ediyordum. Ama dediği gibi 18gn kullansaydım iyi olurdu, aslında birazda o kadar mesafeyi yürümek gözümde çok büyüdü. Yoksa baya bi deneme yapmayı düşünüyodum.
Öyle tek başıma grupman yapmakta pek hoşuma gitmiyor aslında. Taylan sende olsaydın iyi olurdu çünkü hava mükemmeldi. Baya bi deneme yapardık.
Abi çünkü 200 metrede tüfek çalışıyormu hala bilmiyoruz, ya çalışmıyorsa!.
aslında birazda o kadar mesafeyi yürümek gözümde çok büyüdü. Yoksa baya bi deneme yapmayı düşünüyodum.
Öyle tek başıma grupman yapmakta pek hoşuma gitmiyor aslında. Taylan sende olsaydın iyi olurdu çünkü hava mükemmeldi. Baya bi deneme yapardık.
dediğiniz gibi uzak mesafe grupman için en az 2 kişi, en fazla 3 kişi lazım. fazlası dikkat dağıtıyor. tek kişide 5 atışta bir o mesafeyi gidip gelmek can sıkıcı oluyor
24 büyütme dürbünle 200 metrede benim tüfek bozuk çıkar abicim.Atmam.
Bana getirdiğin plaka ile yaptığım hedeflik uzun mesafede işe yarar.Yanyana 5 tane a4 sığdırıp 1 tanesini dürbün ayarı için kullanıp en azından 4 tane grupman yapabilmek mümkün.
buyrun c-t-c 3,251" 82,5mm :
[Resim Engellendi: http://s11b.directupload.net/images/100131/temp/uelfcwjw.jpg]
bu arada sizde kağıt üzerinden ölçebilirmisiniz? kullandığım program doğru çalışıyormu merak ettim şimdi?
.
Erdem sanırım özel bi program kullanıyorsun. Bu program aynı atışı mesela 50 yard olsaydı ctc kaç olurdu diye hesaplama yapabiliyormu?
Taylan zaten 200 metrede atış dürbün görüntüsünden çıkabilir. Özel bi ayak gerekebilir.
Evet ölçüm doğru.
Erdem sanırım özel bi program kullanıyorsun. Bu program aynı atışı mesela 50 yard olsaydı ctc kaç olurdu diye hesaplama yapabiliyormu?
Taylan zaten 200 metrede atış dürbün görüntüsünden çıkabilir. Özel bi ayak gerekebilir.Evet ölçüm doğru.
yok bu programda hedef üzerinde ölçüsü bilinen bir nesnenin boyu giriliyor, mesela ben 6 çentik arasını işaretleyip 6" olarak girdim, sonra pellet delikleri tek tek merkezlenip işaretleniyor.
linkini foruma daha önce koymuştum:
Taylan zaten 200 metrede atış dürbün görüntüsünden çıkabilir. Özel bi ayak gerekebilir.
bu ayakları kullanabilirsiniz, yanız sadece 30mm olarak satılıyor
Aslında hesap çok basitmiş kağıt üzerinde hesapladım.
Mesafe 50 yard olunca ctc de 1" oluyor. yani doğru orantı var.
Büyük ihtimalle 4 tanesi yanyana olacaktı bir taneside dışarıda olacaktı.
ama grupmanda mesafe uzadıkça grupmanın boyutu doğru orantılı artmıyor, pellet uzaklaştıkça hem dış etkenlerden daha çok etkileniyor, hem spin hızı dolayısıyla istikrarı azalıyor bu nedenle yalpalamalarda başlıyor.
150yrd 8cm grup cok zor gercekten, tebrikler bende denemek istiyorum 150-200mt gibi mesafeleri, cok eylenceli olmali.