valla ne diyeyim arkadaşlar ben aldım verdim paramı güle güle kullanacağım süper bir silah doğrusu ama bazı arkadaşlar 100 atıştan sonra düşer fala diyolar o kullanmadan gider arkadaşlar bunun bazı nedenlerini biliyorum maddeler halinde sıralayacağım...:
1-Tüfek kurulu iken çok durutulmamalı yapacağınız atışa göre doldurup hemen sıkınız.(yay yumuşayacağı için tüfek güçten düşer)
2-Tüfek kurulduktan sonra içine saçma koymadan ateş edilmemelidir (yay çok hızlı tıpaya vuracağı için darbe yüksek olur ve yayda salma meydana gelmektedir)
3-Tüfek yayını çıkartıp en az 1 ay arayla bakımı yapılmalıdır.yağlanıp tekrar takılmalıdır ama yağlayacağınız yağı iyi seçmeniz lazım....
benim bildiğim bilgiler şimdilik bu kadar eğer varsa başka yazınki bilelim evet tüfek çok güçlü arkadaşlar ben yine herkeze tavsiyemi ediyorum.......saygılar..
1. tüfeğin güçten düşmesi bütün yaylı pistonlu silahlar için geçerlidir. tüfek ilk geldiğinde yağ yakar ve bu 100 atıştan sonra biter biz buna diesel etkisi diyoruz.
2. saçma koymadan ateşlememeye katılıyorum. yayın hangi tıpaya vurduğunu anlamadım. Benim bildiğim yay pistonu iter sıkışan hava transfer deliğinden geçerek mermiyi gönderir.
3. Tüfeğin yayını çıkarıp bakıma almak. İyi fikir ama bu silahın yayını sökmek için tetik tertibatını dağıtmak lazım. O da zor iş, bir defa söküp yayı kauçuk gresle yağlarsanız. uzun süre gidecek bakımını yapmış olursunuz.
Tüfek çok güçlü ve çok tepmeli bir silah. Eğer tüfeği söktüğünüzde yayın ucundaki pistonun içine giren parçayı [Resim Engellendi: http://img413.imageshack.us/img413/7941/dsc00047af1.jpg]
değiştirirseniz. Tüfeğin tepmesinin % 50 oranında azaltmış olursunuz. Namluda iyiyse sorun yok demektir.
Selamlar....