Stoeger X20'mim için sipariş ettiğim GRT III tetik bugün elime ulaştı (1 hafta) ve tüfeğe taktım.
işin aslı pek öyle cuk diye oturmadı hem normal emniyet'in hemde diğer taraftaki ayı kapan emniyet tertibatının tetik bıçağı üzerindeki pin e dayandığı küçük uzantılar biraz sorun oldu onları 1/2 şer mm kadar törpüleyince güzel bir şekilde oturdu.Her iki emniyet mekanizmasıda gayet güzel çalışıyor ve gerçekten iki tetik arasındaki fark inanılmaz.Ev içerisinde bir kaç atış yapıp biraz ayarlamaya çalıştım tetiğin 1. ve 2. kademe ayarlarını.Şimdilik orta yollu bir ayarda bıraktım yoksa adeta dokunur dokunmaz tetik düşürüyor.(ancak bu halde bile tüfeğin dipçik plastiğini yere sağlamca bir kaç kez vurduğumda tetik düşürmüyor).Daha ince ayarlamayı daha fazla atış yapabileceğim bir zaman ve mekana bıraktım.Telefonumun hem bluetooth'u hemde usb bağlantısı saçmaladığından pc ye resim aktaramadım.yarın ofisten foto çekebilen bir şeyler getirip resimleri çeker eklerim.
Özetle: Stoeger kullanıcıları için bir iyi bir de kötü haber var;
iyi haber:evet grt III ve muadili tetikler Stoeger X20 ye uyar(uydurulabilir),denenmiştir.
kötü haber:uydurabilmek için emniyet mekanizmasının uzantılarını az da olsa törpülemek zorunda kalacağınızdan tüfeğinizde herhangi bir arıza meydana geldiğinde orjinal tetiğini yerine de taksanız serviste tüfeğe müdahele ettiğiniz belli olacağından tüfeğiniz garanti dışı kalabilir.Forumdan sideprensi Kadir abimizin yazdığına göre stoeger yaydır piston contasıdır gibi kullanıma bağlı olarak eninde sonunda yıpranacak parçaları da göndermiyor siz tüfeğinizi bize gönderin diyor.Dolayısı ile tüfeğinin garanti dışı kalmasını göze almayan arkadaşlar hiç tetiği değiştirmeye kalkışmasın.
Dikkat: BenTetiği monte edebilmek için törpüleme yapar iken mm nin 5 veya 6 da biri kadar her törpüleyişimde yeterli olup olmadığını deneyerek ilerledim ve yeterli gelecek minimum düzeyde törpüledim.Çok fazla törpüler iseniz emniyet tertibatınız çalışmayabilir.
BÜYÜK HARFLE DİKKAT!!: Tetiği takıp tüfeği topladıktan sonra tüfeği özellikle ilk bir kaç kuruş denemenizde namluyu sıkıca ve güçle tutun.Tüfeği kurup namluyu kapatana kadar her an elinizden fırlayabileceğini varsayarak güç uygulamaya devam edin.İçerisine saçma vs koymadan önce emniyetin çalışıp çalışmadığını test edin sonrasında ise emniyeti kapatıp tüfeğin dip plastiğini sertçe yere vurarak tüfeğin tetik düşürmediğinden emin olun.Ancak bundan sonra tüfeğe saçma koyarak tetiği deneyebilirsiniz.Saçmayı koyduktan sonra namlunun güvenli bir yere baktığına emin olmadan tetik köprüsüne parmağınızı bile sokmayın..ayarlanmadan önce benim tüfekte adeta dokunduğunuzda tetik düşüyor idi.
Selamlar.