Sevgili arkadaşlar bu silahı ben söktüm ve parçalrını inceledim gayet güzel bir işçilik sunmuşlar.Yalnız biraz karışık beni ilk zaman hayli uğraştırdı ama şimdi söküp dakmam sadece 5-10 dk mı alıyor.
Amacım burda kullanılan hem malzemeyi incelemk hemde çalışma prensibi hakkında sizlere bilgi vermektir.
Aşağıda resimlerini de vereceğim Competiton cp88 in kısaca bahsetmek istiyorum;
Co2 tüple çalışan basit bir çalışma sistemi var.Tüpten gelen hava horoz topu tarafından itilerek,vurma gücüne eşdeğer olarak zamanlı biçimde valfı açıp kapatıyor.Modifiye yönünden bir çalışma içerisindeyim.İlk aldığımda verileri eğer doğruysa ki daha bende walther cp88 vardı, sonra competiton serisinden aldım.Buda bana 10 m/sn daha hız kazandırdı.Sebeni competiton 5.6'' cp88 ise 4'' dir.
Walther cp 88 4.5 hızı internet verileri doğrultusunda 120 m/sn dir
Walther cp88 COMPETİTİON ise internet verileri doğrultusunda 130 m/sn dir
Daha önceleri 5 metre gibi bir mesafeden bir soda şişesini kıramazken şimdi son ölçümlerinde tam 7 metreden çok rahat kırıyor.Bunu 10 mt reden denemdim ama kırmadı.
Şİmdi modifiye yönünde sevgili Musatafa abinin yönlendirmesi ve Sevgili İlker abinin mantık olarak bana bilgide yardımcı olması doğrultuusnda;
Tetik yayının orjinali 0.70 mikron geldi.
Valf açma yayının ise 0.90 mikron geldi
Modifiye olarak genel anlamda söylemlerden yola çıkarak ben tetik yayını 0.70 den 0.80 e , 0.90 olan valf yayınıda 0.80 mikrona düşürdüm.Yani bu ölçülere göre yeni yay yaptırdım.Maliyet sadece 2 YTL.
Umut ediyorum ki bu modifiye ile belki benim tüpüm 60 tane değilde 30 veya 40 veya 20 ama gücünde artış olacağını bekliyorum.Tabi gerekli teknik çalışmalarımda bittikten sonra bu başlık altında yeni verileri sizinle paylaşmak istiyorum.
Şimdi aşağıda resimlerini verecem silahın dağılmış halinin; ayrıcada son resim olarak da yaptırdığım yeni yayların resimlerini vereceğim.