Karanlık tarafın cazibesine dayanamayarak 12 Cal. 66 cm Ataarms CY Yarı otomatik tüfeğimi aldım.Gazlı sistemle çalışan bu tüfekten şimdilik memnunum.Aldığım gün Mühye Köyünün tepelerinde kulak pasımı sildim. Merak ettiğim konu ise 24 gr. fişeği şarj edip etmeyeceği oldu.( yerli gazlı sistemlerde 100 fişek öncesi atışlarda pek mümkün gibi görünmüyor ) Denedim, denilen oldu ve şarj etmedi, yani fişek mekanizmadan atmıyordu. Bundan sonra 28 gr. deneyim dedim. bazısını dikiyor bazısını seri saydırabiliyordum. tabiiki can sıktı bu durum. Daha sonra tek kurşun denedim 32 gr. arka arkaya 5 tane toprak üzerinde toz duman yaptım sorun yok.Yine 28 gr.'a döndüm tüfekte tık yok takır takır saydırmaya başladı. 80 fişek attım sorun olmadı.
Eve geldim. bize bu zehiri veren ve tüfeği almamda yardımlarını esirgemeyen,burdan da kendisine tekrar teşekkür ederim. (kafasi) Alper'i aradım durumu anlattım. Yeni tüfeklerdeki ağır gres ve mekanizmanın henüz alışmamasından dolayı normal olduğunu belirtti, tüfeği alırken balata spreyi önermişti. Balata spreyi ile mekanizmay açarak tüm gres yağını temzledim,sonra WD-40 ile güzelce gaz sistem yolu ve tetik tertibatını yağladım. tüfeği tekrar toparladım. Artık mekanizma daha rahat akıyor ve daha tok ses çıkarmaya başladı sesi hoşuma gitti. Zamanla tüfeğin fişek yolunu yer yapıarak, açılacağını tahmin ediyorum.
Bu cumartesi için hazırlıklarımı yaptım 24 -28 -30 -32 -36 gram fişekler aldım. birde 76 mm 52 gram fişek alacaktım, Satıcı "Abi tüfeğe yazık, kıyma bu sıcak havada yeni tüfeğe" dedi, vazgeçtim. ( ilk kullandığım fişekler İtalyan RC markaydı, bu sefer değişik Türk markaları alarak tecrübe yapmayı düşündüm, Zuber, MKE ,Sterling Yaf v.s)
Tüfeğin tek fotosunu şu an bu konuya ekleyemiyorum.Linki ekteki gibi.
http://www.ataarms.com/cy_ahsap.htm
Selamlar.